dilluns, 5 d’agost del 2019

4a FIRA DELS FUMATS DE COLLDEJOU 030819


En una meravella de dia, les fumades i els fumats de Colldejou hem celebrat la fira del nostre poble; i ja en van 4 edicions. De bon matí -bé, de fet des de dies abans-, s’ha anat arranjant la part central del poble per muntar-la. 

















El centre neuràlgic ha estat la plaça de l’església, on s’hi ha ubicat la carbonera a la part més elevada. Just al davant el bar i on hi havia l’Abadia s’hi col•locaren les taules, les cadires i els tendals per poder seure-hi còmodament. Els matiners paradistes han anat muntant els seus estands a banda i banda de la carbonera. En aquesta zona una barreja de botigues de venda de queviures com embotits, sabons, olives, neules...  Entre ells, l'aizkolari català ens va deixar bocabadats.

















A destacar els formatges de Colldejou de cal Marcel; únics al camp i parada obligada al poble. Igualment hi havia representació de vells oficis com el de ferrer, a part del carboner o de teixir i construir objectes de manera artesanal. Al Sitjar s’hi ubicà una extensa representació de les obres pictòriques dels artistes locals Anton Rofes, Fina, Lolita, Ismael... just al costat d’una gran mostra representativa de jocs tradicionals, a part d’una paradeta amb info del poble, el seu entorn i un passi amb fotos representatives de la vila, les seves festes, el seu entorn i la seva gent.


Passades les 11h, el senyor Alcalde Jordi Sierra i l’Alcalde de Reus Carles Pellicer junt amb la resta de regidors i alcaldes dels pobles del voltant procediren a inaugurar el certamen. Acabats els discursos protocol·laris, els batlles procediren a introduir les brases a la carbonera perquè aquesta s’encengués. Lentament, la carbonera començà a fumejar. Tomet per la fira i signatura al llibre de l’Ajuntament. Quedava doncs ben inaugurada.










 El bar obria i les brases començaven a estar a punt, així que la gent optà per coure’s la llonganissa i l’arengada al gust. De moment fou un bon esmorzar, al migdia una menja excel•lent. Passat el migdia, la Xaranga BandSonats hi posà el toc musical, amb una caloreta que queia amb força. Aquest fou el primer pic de gent fort. Estoneta per dinar tranquil•lament i reposar una bona estoneta a aixopluc del sol o refrescar-se a la piscina. 


























Arribava el moment dels gegants i amb ells el final de la festa.


Felicitar a totes i a tots els que ho heu fet possible!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs