dilluns, 6 d’agost del 2018

25A TROBADA DE GEGANTS DE COLLDEJOU 040818.




25 anys no se celebren massa sovint i menys en els temps que corren. I és que avui en dia el jovent està més pendent de la pantalleta que no pas de comprometre’s a res; amb benvingudes excepcions clar! Per tant començar dient que moltes felicitats Colla. A Colldejou des del dia que es va constituir el grup fins avui, hi ha hagut tot un seguit de valentes i valents que han sacrificat part de les seves vides per donar vida als gegants, ja sigui portant-los com tocant la música que els ha fet dansar fent viure l’essència del poble arreu d’on s’ha anat. A totes i a tots vosaltres moltes gràcies!








Aquest passat dissabte, la vila de Colldejou ha viscut una de les trobades més emotives dels darrers temps, la que fa vint-i-cinc. Amb un sol espatarrant i amb un cel ben clar, enmig de la canícula, vam procedir a fer la plantada a la pista poliesportiva amb les 10 colles participants: Alcover, l’Argentera, Vilanova, Closa de Montbrió, Pitots, Vandellòs, l’Hospitalet, Alforja, Castellvell i Colldejou. Qualsevol ombra era aprofitada per protegir-se’n una mica. Un sortidor de cervesa fresqueta ens va ajudar a fer més suportable l’espera a la pista, després a la plaça amb les ballades i finalment al frontó amb el sopar. Quasi a un quart de vuit es donà el tret de sortida carrer de la Font avall, tot guanyant un major espai d’ombra. A mig camí, ens esperaven els Fumats.









A la plaça del Sitjar hi havia el primer espai per a refrescar-se amb beguda fresqueta. Seguidament s’anà amunt cap al carrer del Sol, tomet pel carrer Masies i plaça. Carrer de Baix i ballada final a tocar de l’església de sant Llorenç.








Una per una les colles foren presentades i anaren ballant al so de les seves músiques. Tres moments molt especials se succeïren llavors amb la plaça bullint. La ballada final dels 5 gegants de Colldejou: els Fumats, l’Oriola, la Iaia i l’Espantall. La ballada final commemorativa de tots els gegants junt i a l’esclat dels canons de confetti i la tocada de la Xaranga La Capona, amb els gegants ballant i la gent fent corrues entre mig. Fou tanta l’emoció que ens vam oblidar de l’entrega dels records a les colles (cosa que es va fer després). Vam recollir els gegants i vam seguir al ritme que marcava la Xaranga fins a conduir-nos al frontó per sopar plegats.










Assortiment d’embotits i pa amb tomàquet. De postres galetes i sobretot el millor mató del món: mató del Marcel de Colldejou amb mel. Una delícia per posar el punt i final a una vetllada inoblidable.





Agrair a totes i a tots la vostra col•laboració! Visca les Fumades i els Fumats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs