divendres, 17 d’agost del 2018

FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ 10-140818


En un obrir i tancar d’ulls, l’estiu arriba al tram final i entremig, Sant Llorenç, patró de la nostra vila, ens ha ajudat a refrescar una miqueta una de les canícules més dures a nivell de calor -i sobretot xafogor- que es recorden. Ja quasi és tradició que sant Llorenç porti amb ell pluja o vent. Enguany ha estat més la primera i menys mal que la majoria d’actes s’han fet a la sala ja que sinó s’haurien hagut de suspendre. Amb tot, les cases del poble s’han anat omplint de gent per gaudir dels millors dies de l’estiu a Colldejou.
La festa major en si va començar el divendres amb la celebració en honor al nostre patró. A quarts d’una, es va oficiar l’eucaristia a l’església parroquial, amb la presència de la relíquia que es conserva del sant. Finalitzat l’acte litúrgic es va sortir en processó pels carrers del poble, cantant els Goigs i portant el sant a les espatlles.










Havent dinat, al vespret, just abans d’entrar al ball des de la revista local Lo Collet vam fer la giga foto a les escales que baixen al frontó.


Acte seguit, al Casal, ball de tarda amb els ‘Costa Blanca’.


















Sopar i sessió de ball de nit fins ben entrada la matinada, amb sorteig d’un pernil que va tocar al Sergi de cal Garró. De les matinades més apoteòsiques de l’any!






















Així arribàrem al dissabte. Bones dormides, descans merescut. El matí es va dedicar a les exhibicions de final de temporada del curset de natació i a l'entrega de diplomes a les damisel•les que van fer les sessions vespertines d'aquagimn amb l'incombustible 'Muni'; quantes samarretes suades si senyor; per molts anys!










A la tarda, la canalla va ser la protagonista al Casal. Els globus, la pintura i l’animació infantil van ser els focus d’atenció.



Havent sopat, arribaren dos dels plats forts de la festa major al carrer. El primer d’ells el vam poder viure amb la celebració dels 25 anys de la Colla de gegants de Colldejou i la Xaranga ‘La Capona’. El segon i el tercer moments els vam viure el dissabte 11 a la nit amb el Correfocs amb els ‘diables de Pratdip’ i amb la Xaranga ‘BandSonats’. Ni la pluja que va anar caient al llarg de les actuacions va deslluir-les. La gent tenia ganes de figures de foc i de ballar al so de la música; i així va ser.


















Per cert; dels dies més xafogosos que es recorden al poble. Va anar bé fer una remulladeta a la piscina! I cap al Casal, on els ‘Atitlan’ ens van oferir un reguitzell de cançons punxades per a tots els gustos!









El dia de diumenge va ser dedicat quasi en exclusiva a la canalla. Primer amb els 2 inflables que es col•locaren en la banda de mar de la pista. I després amb la festa de l’escuma. Com no podia ser d’una altra manera, la majoria va acabar a la piscina!






A la nit, el grup ‘Veles i vents’ ens oferí el típic concert d’Havaneres i com mana la tradició, acompanyat d’un bon rom cremat.




Dilluns no hi havia programat res des de l’AVA, així que aprofitant el buit en la nit es va passar una pel•lícula a la sala del ball ‘Ready player one’. Una crítica ferotge al món virtual de la mà de l’Spilberg. Si no despertem, la realitat virtual pot acabar absorbint les nostres vides. Soroll de bosses de patates i olor a crispetes enmig d’una tempesta de llamps i trons que va deixar quasi 20 litres al poble i una refrescada agraïda! Ah, i la sala ben plena, sobretot de jovent!


Així, vam arribar a la vigília de santa Maria; la darrera de les nits de la festa major. Després de sopar ens vam tornar a trobar al Casal per xalar d’allò més amb el grup ‘Enigma’ primer i després amb una improvisada disco mòbil. Va fer molt goig no només veure la gent gran ballant sinó també aquest grupet de jovent que s’ho va passar ben bé. Una bona nit per gaudir del darrer acte de festa major i una gran nit per ser testimoni de les estrelles perseides creuant capritxoses el cel de casa nostra.





















I passiu bé i fins l’any que ve!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs