dissabte, 11 d’agost del 2018

SOPAR GROC A COLLDEJOU 090818


El CDR va néixer espontàniament arran dels injustos empresonaments i l’exili dels membres del govern de la Generalitat que permeteren que l’1-O votéssim. Primer vam ser unes gotes d’aigua que, davant l’arbitrarietat i la injustícia de la decisió, vam sortir als carrers del poble per fer ben present l’esperit dels presos i els represaliats amb llaços grocs i fer ben evident que nosaltres ja érem República. A mesura que ha anat passant el temps, de les quatre gotes inicials hem passat a ser desenes. I amb el Sopar groc d’aquest dia històric 09 d’agost de 2018, hem palesat que som centenars, que estem units contra la barbàrie poble a poble i que no ens doblegaran malgrat totes les infàmies que vessen i vessaran damunt de nosaltres. Persistirem en denunciar arreu del món la injustícia que estan cometent amb aquesta gent innocent, a la que han arribat a degradar al nivell de violadors i lladres!




Doncs bé, el zènit del CDR de Colldejou va arribar aquest dijous màgic, malgrat el temps, organitzant el Sopar Groc. L’objectiu no era altre que recaptar els màxims diners possibles per la defensa dels imputats del poble veí de Mont-roig. Poble amic i germà que va veure com l’1 d’octubre atacaven i gasejaven la seva gent a l’Institut Ballester  Malgrat ser violentats, encara han tingut la barra d’imputar més gent innocent que el col•lectiu Advocats per la República defensa i defensarà.





Anem al dijous, primer de tot vam engalanar la sala del Ball amb pancartes en record als presos polítics i els exiliats, i banderes independentistes. A dalt de l’escenari es projectaren imatges dels Fets d’Octubre amb imatges de Colldejou, Reus i Mont-roig. I als peus de la projecció, un llaç simbòlic fet amb espelmes a tocar de les lletres de Colldejou. Al sostre la part més vistosa: diferents guirlandes de color groc i en un dels laterals les cares amb els polítics presos i els exiliats. Quatre fileres de taules parades amb estovalles grogues deixaren la sala petita. I més petita quedà a l’haver de muntar més taules davant la nombrosa afluència de gent; i és que si l’1 d’octubre votaren al poble 395, el dijous fórem més de 205 persones que acudírem en massa al sopar. De nou Colldejou superant-se! La gola dels vells cups permeté encabir-hi una petita barra de birres i xampus solidaris, a part de més taules.









Amb el dia caient la gent va anar arribant. A la part de baix, a les velles Escoles, es van habilitar tres bidons amb brasa per coure’s el que cadascú volgués per sopar. Era un sopar de cistell; hom es portava el sopar! A dos quarts de deu vam donar llum al gran llaç d’espelmes al frontó per no oblidar la gent privada de llibertat.
















I cap a sopar! Acabat el sopar procedírem al sorteig d’un formatge de cabra de Colldejou, gentilesa de Marcel; els millors formatges de cabra del terme. Acte seguit, la Izaskun Larroya, en representació dels Advocats, ens explicà la tasca del col•lectiu. Quina gran feina! Després arribà el Bingo. Quins moments! Totes les guanyadores i guanyadors de línies i bingos feren donatius a la Caixa de Solidaritat per la causa. Un gran exemple! I música i tertúlia fins ben entrada la matinada! I un altre gran exemple; entre totes i tots vam desmuntar i netejar la sala per fer-ho menys feixuc.



















I aquí ve la gran notícia: el CDR de Colldejou ha recaptat 720 euros!!!! CDR de Colldejou, felicitats! Moltes gràcies a totes i a tots els que d’alguna manera o altra us heu implicat en l’acte. Agrair l’assistència massiva!


Presos i exiliats; no us oblidem en cap moment! Ni un pas enrere i sempre mirant endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs