diumenge, 4 d’agost del 2024

31a TROBADA DE GEGANTS DE COLLDEJOU 030824

 


Si amigues i amics; ahir Colldejou va viure la 31ª Trobada de Gegants. Ja només començar agrair la feina feta a totes les persones que ho han fet possible. Qualsevol granet de sorra suma per petit que sigui, tot esforç compta! Gràcies de cor! El que ens ha de fer sentir més orgullosos és que any rere any tot i l’edat i el pas del temps i els milers de noves aficions i ‘mandangues’ noves seguim sentint la fal·lera gegantera a les nostres venes. I any rere any -i ja en van 31- fórem capaços d’organitzar la trobada. 





A quarts de cinc de la tarda, ens vam trobar a les velles escoles per parar les taules i deixar-ho tot a punt per a l’hora de sopar. 











A les 18h les colles van anar arribant a la pista per plantar les seves figures, que van ser vint-i-dues. Les colles participants foren: Porrera, Duesaigües, Castellvell, Hospitalet, Vilanova, Alcover, Mont-roig i Colldejou. 


A un quart de vuit tocat, el cercavila va començar enfilant la costa de l’Era cap al poble. Des d’allà baixàrem per la baixada del Maset pel carrer de la Font, en aquesta mena de muntanya russa que fa el primer tram fins a la Sitjar, on es van donar les aigües fresques i és que la calor es notava. Llavors s’inicià la giragonsa pel carrers del Sol i Masies. Així es feu la primera passada per la Plaça de l’església, per enfilar el darrer dels trams pel Carrer de Baix, tot passant per l’Agrobotiga i Cal Galo. La plaça a aquesta hora ja bullia i volia més gegants. Com sempre la barana fou un dels llocs ideals per veure l’espectacle.

















Les colles foren anunciades una per una per fer l’entrada triomfal a la plaça. I des d’allà els participants ens van oferir els seus balls típics, per tancar amb les danses  de la Iaia, l’Oriola i l’Espantall.












Arribava doncs el moment més protocol·lari i emotiu de la trobada: l’homenatge a la nostra Cap de Colla Fina Fort Cort. Així es va cridar als seus fills Neus i Ricard per fer entrega d’un record de la trobada. 



Posteriorment, es van anar cridant els representants de cada colla per entregar-los el record de la mà de l’alcalde Marc Barrera i de la Colla amfitriona.










En el tram final es feren els darrers balls en un esclat d’alegria enorme a la plaça. No es va acabar amb el Gener, el Febrer i el Passiubé, la gent volia més música i més dansa. La imatge de la plaça plena de gegants ballant, grallers i timbalers i la gent de les colles és una imatge que per sempre et romandrà a la rutina. És pura màgia!





Llavors les colles, després de desar les figures, van anar fent cap al Frontó per assaborir el sopar. Hi havia gana i sobretot set. El menú es basà en pa amb tomàquet i embotit variat, beguda i de postres Mató del Marcel i Mel del Manel; tot de casa, un goig!









Esperem que ho gaudíssim de la mateixa manera que nosaltres vam xalar preparant-ho! Visca els gegants! 

Visca la Colla de grallers i geganters de la Mola! Visca Colldejou!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs