dissabte, 17 d’agost del 2024

FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ 07-140824

 


Gràcies per les fotos: Maria Javaloy, Maria Llorens, Nuri Torres, Marc Barrera, Ivan Rofes, Marta Romero, Núria Llorens, Joan Gaya, Marta Rofes, Òscar Sierra, Vane Gàlvez, Xell Gaya, Iblama.

LA PRÈVIA A LA FESTA MAJOR

Els carrers van engalanar-se amb noves banderes de Colldejou i Catalunya penjades entre casa i casa. Així mateix les zones de ball, és a dir, el frontó i la pista poliesportiva foren cobertes amb banderoles i banderins, com antigament es feia en els envelats. Igualment, al campanar s'hi penjà la lona de la festa major 2024.


DISSABTE 3/7/24

El cap de setmana just abans vam tenir la 31a trobada de gegants a Colldejou. Les colles de Castellvell, Porrera, Vilanova, Hospitalet, Alcover, Duesaigües, Mont-roig i Colldejou ompliren de festa els carrers i les places de la nostra vila, amb una ballada final a la plaça de l’església espectacular.





 

LA FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ

DIMECRES 07/08/24

El primer dels actes se celebrà a l’àrea de lleure i fou dirigit per la nostra estimada Judit Robert. L’autora local acostà a la canalla el conte del Grufal, deixant  bocabadada la canalla assistent, procedint a fer unes manualitats en la part més pràctica del mateix taller.






Ja a la nit, a la plaça Sitjar, es feu el passi del film “el Especialista”. Entremig es van poder adquirir crispetes.





 
DIJOUS 08/08/24

A la mateixa Sitjar, el grup Faktoria Folk ens oferí un reexit Ball folk. En una primera part la plaça s’omplí de balladores i balladors amb ganes de seguir els passos de les danses tradicionals que ens presentava el Jordi. En una segona part, després de repartir coca de ressopó amb vi ranci i moscatell, es dedicar una estona a repassar unes quantes jotes, entre la que es trobava la Jota de Colldejou. Coca en mà, els dansaires van tornar a rememorar aquella fita recuperada després de 100 anys al nostre poble.


















DIVENDRES 09/08/24

A la pista poliesportiva, vam sopar plegats sardines fetes a la brasa. Aquestes foren entregades amb pa sobre el qual t’hi podies posar oli o una barreja d’oli all i julivert. De postres vam tenir gelat i cafès.  Aquest va ser el primer acte on es van estrenar els nous gots compostables tant de beguda com de cafès. Així mateix, qui ho va voler, va poder adquirir la samarreta de la festa major. Acabat el sopar el grup d’havaneres “Balandra” de Reus ens va oferir el seu repertori de cançons d’aquí i d’allà.


























 DISSABTE 10/08/24

Així arribà el dia gran dedicat al nostre patró Sant Llorenç. A les 12h se celebrà la missa en honor al Sant i acte seguit es procedí a treure’l en processó pels carrers, enmig d’una calorada important. De tornada al recinte, vam venerar la imatge i la relíquia del sant. 











Ja a la tarda, havent dinat i descansat una estona, el protagonisme el va prendre tot al frontó el grup “Orgue de gats” dividit en dues parts. La primera fou encara de dia, on en el moment de màxima afluència de gent es va procedir a fer la foto de la festa major. 

 



























 La segona part començà havent sopat ja de nit i s’allargà fins ben entrada la matinada. Entremig hi va haver temps pel ball del fanalet, el sorteig del pernil -que va tocar a la Mariluz- i un munt de balls i cançons amb les que vam gaudir sota la nit estrellada. De fet va ser la única nit més clara per veure la pluja d’estels.







DIUMENGE 11/08/24

A mig matí es va procedir a fer les exhibicions a la piscina que posen el punt i final al curs de natació entre els més petits. 







A la nit, des de la plaça de l’església i resseguint els carrers més típics, els Diables de Pratdip ens varen oferir un espectacle de foc impressionant amb figures de tota mena i sobretot fent córrer els més joves que tenien ganes de gresca. Un bon bany de foc! L’esforç es va veure compensat amb una banyada col·lectiva a la piscina per refrescar-nos. 















Finalment, la matinada de nou ens va sorprendre de celebració i festa al frontó amb la sessió musical del Dj Discontrol.









DILLUNS 12/08/24

Al frontó, participàrem del sopar de cistell. En una calorosa nit, les taules estaven parades i els focs encesos per a qui ho volgués. Cadascú va sopar el que va voler en comunitat! Hi va haver barra amb beguda fresca. Al final també es van servir cafès. Després del ressopó va aparèixer a l’escenari un clown de l’Eugenio i ens va oferir l’espectacle “Reugenio”. Vam passar una bona estona amb la rialla a la boca escolant els acudits que ens explicava. N’hi va haver de tots els colors i per a tots els gustos!
















DIMARTS 13/08/24

A la tarda a la pista, se celebraren dos partits de futbol. En categoria infantil el resultat va ser de 4-3 i en categoria adulta els “vells” guanyaren els “joves” per un total de 7 gols a 5. 




 Al Casal, degut a les inclemències metereològiques, es va fer la sessió de ball amb el grup Bolero. La sala es va anar omplint de persones que van anar resseguint els diversos temes que ens va oferir el grup fins a la matinada. Un dels moments més màgics -i ja comença a ser un clàssic de les festes majors- el vam viure amb la sardana de germanor ballada al mig del recinte.






















DIMECRES 14/08/24

El sopar de la fideuà es va haver de traslladar a la Sala del Ball, i sort en vam tenir ja que just al punt de repartir les primeres racions la pluja va fer acte de presència. Al porxo de les Escoles es van fer les dues paelles amb fideuà. I a tocar de les 22h ja tothom estava assegut assaborint el plat estrella de la festa major. La sala estava plena. De postres hi va haver gelats i consegüents cafès i licors per a qui en volgués. 

















Després d’un pataquet que va deixar quasi 2L va venir la refrescada i es va procedir a repartir els cartronets amb els números per a la sessió de Bingo. La sort s’anà repartint en diverses Línies i Bingos entre els presents. 













 

 EL COLOFÓ A LA FESTA MAJOR

DIJOUS 15/08/24

De les 22h a les 2h es va fer la segona nit a la piscina. Qui ho va voler es va poder banyar o simplement relaxar-se una estoneta en la plàcida nit amb bona música. Hi va haver servei de bar amb diferents tipus de begudes fresques i sobretot combinats i mojitos.









 

-------- Agrair la feina feta a totes i a tots!

3 comentaris:

  1. Súper Festa Major del poble més xulo i més canyero del món!

    ResponElimina
  2. Gràcies Iblama per aquesta feinada de recopilació que vas fent. Una feina que esdevindrà la història de Colldejou (cada publicació ja ho és)

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gracies judit! entre totes i tots anem escrivint la historia daquest bell poble! cada granet de sorra suma! mil gracies!

      Elimina

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs