dimarts, 30 d’abril de 2019

ELECCIONS GENERALS ESPANYOLES 280419


Aquestes eleccions en termes generals suposen la victòria del socialisme i l’enfonsament del PP després d’una campanya miserable. Van voler ser més radicals que l’extrema dreta saltant-se totes les línies vermelles i la gent els hi ha donat el que es mereixen. Puja C’s que recull votants del PP i entren els de 0l’extrema dreta. Podemos ha baixat força i se seguirà necessitant dels nacionalistes per governar, a no ser que Sànchez, desoint la seva parròquia, sigui capaç de pactar amb Rivera un govern de coalició, cosa que pel que es veu és el que voldrien els lobbies de poder. Aquesta pot ser una de les lectures dels resultats. L’altra lectura és que la gent amb el seu vot ha volgut preservar la pluralitat d’Espanya perquè hi hagi un pacte amb Catalunya.


A Catalunya per primera vegada ERC ha guanyat unes eleccions i de manera contundent, seguit del PSC, que s’ha convertit en la segona força més votada, Podem i Junts (empatats) i catapultant la dreta i l’extrema dreta al final de la cua. Sobta que el PP de 6 ha passat a 1 representant. Un gran reconeixement per totes aquelles persones que són a la presó i a l’exili.


A Colldejou, amb una participació quasi del 90% (87,67%), es va imposar ERC de manera clara, seguida per Junts.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs