dimecres, 24 d’abril de 2019

SETMANA SANTA, SANT JORDI A COLLDEJOU 2019 I LO COLLET 80


Tot i que la setmana santa ha caigut molt tard, hem pogut gaudir d’unes jornades de festa convivint al poble, el qual, per uns dies, ha recuperat aquella sensació estival de sentir nens pel carrer i estar el parc i el frontó plens.

Com ja és tradició, l’església s’ha preparat per viure els dies més intensos de l’any cristià. És curiós com pels cristians la setmana santa comença amb l’alegria de l’entrada de Jesús a Jerusalem el diumenge de Rams, passa per la pena i desgràcia de la passió i la mort del mateix Jesús i acaba de nou amb l’alegria de la resurrecció del fill de Déu amb la Pasqua. Uns actes que al poble s’han seguit amb devoció.
És llavors que Colldejou, coincidint amb el diumenge de Pasqua, va celebrar la Diada de Sant Jordi gràcies al Centre Cultural. Vam muntar la paradeta a la plaça -ja renovada-, com ja és costum. Vam col•locar els llibres organitzats amb les seccions de juvenil, infantil, castellà, català i variat. Les roses, que es van vendre totes i el darrer número de Lo Collet (número 80). També gaudírem de les pintures que els autors locals Lolita i Ismael de la mà del Mestre Anton Rofes que ens van exposar al costat de la paradeta. Al final, tot i les previsions una mica negatives, el temps aguantà i vam poder  mantenir així l’estand fins a l’hora de dinar.
Un goig també poder comptar amb exemplars del llibre de l'autor local Joan Dídac Rofes i Guerrero: 'Els diables de la Selva del Camp'.Com que coincidia amb el dia de Pasqua doncs anàrem a buscar i a entregar les Mones i els ous de Pasqua per a menjar-nos-ho tot plegat dilluns, en una de les celebracions més boniques de les nostres contrades. Padrines i padrins i fillolles i fillols, filloles i fillols i Padrines i Padrins. Mones i ous. I enguany amb llibres, roses i Lo Collet. I un temps variable, amb pluja -bruta a més- i humitat que va ‘acabant de fer la Pasqua’ -valgui la redundància-.Aprofitem per presentar-vos la portada del número de Lo Collet 80. Podeu consultar-lo clicant sobre del nom.


-Fotos cedides per Montse Racona i Iblama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs