dilluns, 13 de maig del 2019

SANT ISIDRE A COLLDEJOU 110519


La festa de la primavera s’ha fet realitat a Colldejou, coincidint amb el dia de la gent gran. En un matí estable, tot i que una mica canviant, ens hem aplegat a l’església de sant Llorenç per celebrar l’eucaristia en honor al patró de la pagesia: sant Isidre llaurador.



Acabada la celebració les feligreses i els feligresos han sortit amb la imatge del sant en processó pels carrers del poble.


Tal com mana la tradició, a la part baixa del carrer de Baix, mirant cap als horts que els colldejouencs segueixen cultivant pacientment malgrat les dificultats, mossèn Milio ha procedit a la benedicció de les terres. El desig és que hi hagi bones collites i que la pluja sigui l’adequada pel bon manteniment dels boscos que hi ha als peus de la Mola i Llaberia. Així ha arribat l’hora de dinar. Per gentilesa de l’Ajuntament, les àvies i els avis de la vila han estat convidats en un dinar agraït als renovats Aires de Colldejou. Per començar coses per picar: amanides, bunyols, fuet, olives, montaditos… De primer es podia triar fricandó de vedella amb bolets, i cassoleta de peix (rap, musclos, cloïsses…). De postres gelat. Beure vi, cava i cafès.






Però la festa no s’ha acabat aquí, ja al Casal, el grup ‘Orgue de gats’ ens ha ofert un repertori de ball per a tots els gustos ben bonic i aplaudit. A la mitja part, s’ha repartit coca amb sucre pels assistent, vi ranci i vi dolç. Moviment fins a l’hora de sopar! El ball s’ha acabat amb una rotllada al mig de la sala, a mode de sardana, corejant el ‘Boig per tu’.








---- Fotos cedides per Montse Mestre i Isaac Blanch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs