dilluns, 20 de maig del 2019

1A TROBADA HORTS MIRÓ REUS 190519


Hem celebrat la primera trobada del Barri Horts d’en Miró de la ciutat de Reus, aprofitant el bateig del gegantó Pau Miró. El gegant ret homenatge a uns dels propietaris dels Horts que es dedicaren a tasques agrícoles a principis del segle XX a la zona.



A les 11h ha estat la plantada al final a la plaça que hi ha al carrer Modest Gené i la gent de Colldejou i hem dut tres dels nostres 5 gegants. A part de l’Espantall que mai deix indiferent a ningú, la Iaia i l’Oriola han tornat a la ciutat que les va veure néixer. De fet per alguns dels assistents més veterans han estat reconegudes.
Després hem fet un cercavila no massa llarg vorejant el barri. El vent al creuar els carrers era notava massa i l’estabilitat d’alguns gegants perillava. Estava prevista una ballada en una de les placetes del barri davant del col•legi Rubio i Ors però s’ha decidit deixar-ho córrer degut a la ventolera.















De tornada a la plaça inicial, a l’estar més aixoplugats hem fet una ballada de presentació per colla i han entregat els records. Llavors ha estat quan s’ha fet el bateig oficial del gegantó Pau amb els padrins de sant Pere i sant Pau i Alforja. Ballada conjunta final i amb els gegants ja guardats vermutada per a tothom amb beguda, vermut, patates i olives.









La llista de les colles participants ha estat la següent: Barri Gaudi, Vinyols, Colldejou, Canonja, Castellvell, Pau Miró, Bellpuig, Sant Pere i sant Pau i Alforja.


Per la colla de Colldejou queda estrenada una nova temporada.
Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs