divendres, 13 d’octubre del 2023

30a TROBADA DE GEGANTS D'ALCOVER 121023



LA CRÒNICA DE LA TROBADA ....

Avui, dia de la Pilarica hem estat convidats a la trentena trobada de gegants d’Alcover. Ja d’entrada felicitar la colla amfitriona per aquesta efemèride; té molt mèrit! 

Als voltants de les 11h ens hem trobat a ‘les Rodes’ per fer la plantada. Les colles convidades han estat les següents: Colla de Vila-seca, Colla de Riudoms, Colla de Vallmoll, Colla dels Pallaresos, Colla de Calafell, Colla de Bràfim, Colla “La Pessigolla” de Valls, Colla Amics de la Riba, Colla de Colldejou, Colla de Figuerola del Camp, Colla de la Selva del Camp, Colla de Mont-roig del Camp, Colla de Móra d’Ebre, Colla de les Borges del Camp, Colla de Vilallonga del Camp, Colla de Vinyols i els Arcs, Colla Sagrat Cor de Tarragona i Colla Gegantera d’Alcover. El pavelló era obert i qui ho ha volgut ha pogut anar al wc i beure i menjar una mica.

Passats dos quarts de dotze, el cercavila ha començat enmig d’un dia d’octubre que podia ser perfectament d’agost. Així, hem baixat fins a fer cap a l’Avinguda de Reus. A mig camí ens hem trobat un dels punts icònics de la trobada: l’encreuament entre el Portal de la Saura i del Carme. Les colles aquí solen fer una ballada de lluïment al públic que avui també s’ha mantingut. D’allà ha estat baixada fins al Portal i un dels llocs de major afluència de públic de la festa. Hi havia moltes ganes de gresca, sobretot la canalla.

En el tram final hem acabat de baixar pel Passeig de l’Estació i l’Avinguda Catalunya i la plaça de Lluís Companys. En aquest punt, les colles han anat fent entrada per oferir-nos els seus balls de lluïment. Finalment, amb el toc a l’uníson dels grallers i timbalers participants, hem tancat la celebració amb un preciós ball conjunt. La colla amfitriona ha entregat uns bonics records de fusta; una recreació en fusta del rosetó de l’església vella.

Lentament, llavors, persones i gegants  timbalers i grallers hem tornat cap a la zona del pavelló, on ens esperava el dinar popular. Per començar hi havia patates, fuet i olives i de plat fort una boníssima paella que hem degustat encantats; i és que hi havia gana, la veritat! Per acabar un pastís tipus tiramisú i cafès.

De moment, si no hi ha cap altra novetat, tanquem el calendari de trobades aquest 2023. Agrair a totes i a tots la vostra col•laboració. Sense vosaltres res tindria sentit. Gràcies per fer de la nostra colla de Colldejou una gran família.


L'ÀLBUM DE FOTOS .............

------Agrair les fotos a: Joan Gaya, Madalena i Espantall, Gaylor, Albert, Manolo i Iblama.










































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs