diumenge, 1 d’octubre del 2023

29a TROBADA DE GEGANTS D'ALFORJA 011023

LA CRÒNICA DE LA TROBADA ....

Aquest matí de de diumenge, avui que feia 6 anys del Referèndum per la independència, amb la colla de Colldejou hem viscut la trobada a Alforja. 

A partir de les 9h, ens han citat al Parc dels Amics per esmorzar. Al costat del pavelló, ens han repartit el tall per persona per coure’l a la brasa (llonganissa, cansalada, xistorra i botifarra negra). També teníem pa i begudes variades que hem degustat ben asseguts a aixopluc de la solana que ja queia. Ah, i postres coca de sucre!

Així hem allargat la tertúlia fins a les 10:30h, moment en el que hem anat als remolcs a buscar els gegants. La plantada l’hem feta just sota dels arbres del costat de les pistes de tennis. Una ombra ben agraïda atenent les altes temperatures que estem vivint en aquesta entrada a la tardor.

Les colles convidades a la festa han estat les següents: Alforja, Vilanova, El Fènix de Reus, l’Embruix, Tortosa, la banda de tambors Rosa de Reus, el Morell, Colldejou, les Borges del Camp i sant Llorenç Hortons.

Passades les 11h s’ha donat el tret de sortida al cercavila, que s’ha endinsat, després de travessar la carretera C-242 per l’Avinguda de Catalunya. Després hem tombat cap al carrer del Forn fins al Casal d’Avis, un dels punts màgics del recorregut. En aquest espai hem ballat cada colla. Des d’allà ha començat el descens pel carrer Major fins a la bonica plaça de l’Ajuntament, on hi havia un punt d’avituallament, especialment de beguda, i és que la calor atacava de valent. Un serpenteig final, ens ha dut de nou a l’Avinguda de Catalunya i d’allà fins al parc dels Amics. Començava doncs el tram final de la festa. A l’esplanada del parc hem estat presentats colla per colla i hem fet la darrera ballada individual. Cal dir que l’Espantall avui ha tingut una feinada i és que un ampli grupet de canalla l’ha perseguit un bon tram de recorregut perquè els remullés.

La diada s’ha acabat amb la ballada conjunta final al mateix espai i amb l'entrega de records. Gràcies Alforja!

L'ÀLBUM DE FOTOS .....................

×××××Agrair les fotos a: Lorena Remolar, Joan Gaya i Iblama.



























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs