diumenge, 20 d’agost del 2023

30a TROBADA DE GEGANTS DE VILANOVA D'ESCORNALBOU 190823

LA CRÒNICA .................................

Vilanova va celebrar aquest passat dissabte 19 d’agost la 30ª Trobada de Gegants. Ja d’entrada felicitar la colla per aquesta efemèride. Amb una calor asfixiant, la trobada va començar a agafar forma amb la plantada a l’Avinguda de Reus, just a tocar de la Biblioteca. Sort en vam tenir que el sol quedava esmorteït pels núvols. Les colles participants van ser les següents: El Morell, Alforja, Vinyols, Cambrils, l’Argentera, Colldejou, Montbrió i Vilanova d’Escornalbou. Fins a 21 figures gegants, nanos i bèsties a banda.

El cercavila va arrencar a les 18h en direcció a l’església i la plaça de la Vila, on hi hagué el primer ball de lluïment. Vàrem anar serpentejant per carrers i carrerons fins a la plaça de la Font. Allà férem la ballada principal per colla. Així arribà el moment de les entregues dels records i dels discursos dels caps de colla. Hi hagué espai pel record de tots aquests 30 anys, un reconeixement als caps de colla i unes emotives paraules dedicades a la nostra colla i al nostre poble Colldejou. Gràcies! Finalment, totes les colles a l’uníson van cloure l’acte amb una ballada conjunta preciosa.

Llavors ens vam traslladar a la zona del pavelló, on ens esperava el sopar de les colles. A tocar les 21h vam calmar la set i la gana sopant l’exquisit pa amb tomàquet i embotit amb beguda variada i gelat de postres.

Reiterar les felicitacions a la colla germana de Vilanova. Fa molt goig veure que hi ha un relleu generacional i que hi ha moltes ganes de gaudir de la festa gegantera.

L'ÀLBUM DE LA TROBADA .........

































....... Fotos cedides per: Joan Gaya Loras i Isaac Blanch


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs