Hem començat la jornada amb uns darrers cops de vent potents, tot i que al final hem acabat gaudint d’una jornada excel•lent. Amb el vent aturant-se doncs, el sol fins i tot diríem que ha acabat picant, convertint el dia en primaveral.
De la mà del Centre Cultural hem pogut tornat a gaudir de la clotxa dos anys després. De bon matí primer, al frontó hem encès els focs i amb la flama a cent hem cuit en aquest ordre cebes, tomaques i alls. Passat el migdia ha estat el torn de la llonganissa i finalment l’arengada.
La nit abans ja havíem deixat parades les taules amb el parament i els noms dels comensals. Un cartell a l’entrada recordava l’ordre establert de les taules organitzades per grups.
A les 13:45h hem obert les portes del Casal perquè els assistents poguessin deixar les coses. Just a l’entrada es veien tiquets per a la rifa del pernil.
Al frontó s’han repartit els ingredients de la clotxa. Qui ho ha volgut ha pogut torrar-se el pa i la molla a les brases que encara hi havia.
I a dinar!
Després de la taronja i els cafès s’ha procedit a fer el sorteig del pernil. Unes mans innocents han repartit la sort. El pernil ha tocat al Tomàs.
Llavors ha estat l’hora de recollir i preparar bé la pista. I és que els amics de l’escola de Ball Bàsic estaven a punt per fer-nos moure l’esquelet. I ha anat la mar de bé, tu. L’arengada, la llonganissa, la ceba, la tomaca i els alls ens han baixat del cap als peus amb el moviment. Ha estat una estona ben agradable, en bona companyia i amb bona música. Un bon final de festa; ben lluït!
Gràcies per la col·laboració, gràcies per haver assistit al dinar i gràcies al Centre Cultural per l’organització i per mantenir viva aquesta tradició!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada