dilluns, 22 d’octubre del 2018

FESTA MAJOR DE SANT RAFEL 19-211018


Enmig d’una humitat immensa, amb fonts i rierols baixant maquets, després de dos dies de pluja intensa, hem celebrat la festa major de sant Rafel. És la festa de la tardor! Un nou cap de setmana per retrobar-te amb gent d’aquí i d’allà per compartir bones estones.


Repassem els tres dies de festa major organitzada per l'AVA

Divendres 21.
Al Casal, ben aixoplugats de l’aigua imparable que no ha deixat de caure fins ben entrada la matinada, hem sopat plegats. De menú pa amb tomàquet amb embotit i coca amb recapte. De postres cafès i coca de sucre. Entremig de les taules anava circulant un personatge curiós que es posava amb tot: repartir, organitzar... El noi ha resultat ser Toni Faro, un artista multifacètic que al final del sopar ha pujat a l’escenari per desfer els embolics que havia creat tot presentant-se. Llavors ens ha fet un seguit d’imitacions que ens ha permès esbossar un somriure als llavis. Per acabar la primera nit, música enllaunada i el susto-sorpresa a la matinada de l’esfondrament parcial d’una casa al Sitjar.































Dissabte 22.
El dia s’ha aixecat pesat i humit. Poc a poc el sol ha anat traient el nas entre les encara espesses nuvolades persistents. Els carrers molls han testimoniat aquests més de 130 litres caiguts a casa nostra benvingudíssims. Passat el migdia, hem assistit a la celebració eucarística en honor a sant Rafel que ha presidit l’acte. Posteriorment, l’hem tret pels carrers del poble en processó. Al Bar hem fet una mena d’electro vermut improvisat que ha tingut bona acollida. Una raó més per trobar un punt de connexió i reunió entre colldejouenques i colldejouencs.
Ja al vespre, hem tingut la sessió de ball amb els Stresband. La sala s’ha quedat petita com és habitual. Bona ballaruca, tot i que majoritàriament han estat cançons instrumentals tipus concert sense veu. L’energia de la cantant Teresa s’ha anat contagiant entre els assistents. Horeta i mitja de música i ball i a sopar. A partir de les 23h sessió de nit. Si a la sessió de la tarda el públic sol ser més familiar amb nens i gent gran, a la nit el protagonisme el pren el jovent. És una alegria veure com gent dels pobles del voltant han tornat a casa nostra. Així que, veïns de la Torre i Capçanes ens han acompanyat fins ben entrada la matinada. I amb ells coreografies, passos, ‘bailar pegados’ i moltes ganes de festa i treure’ns fantasmes del cap.































Diumenge 22.
En un dia radiant, el diumenge ha agafat el relleu de la setmana. Els inflables instal•lats al frontó han ajudat a passar una bona estona als més peques, així com altres activitats com un taller de pintar la cara. Tot passava mentre una part del poble recuperava forces, els altres just es despertaven i la resta participava de la trobada de gegants de la festa major del Baix Camp a Riudoms. Allà els nostres gegants i una paradeta amb formatges del Marcel han representat Colldejou.
A la tarda, hem quedat bocabadats amb l’espectacle de màgia que ens ha ofert al Casal el Mag Nebur. Una bon estona en la que ens han ofert tot us seguit de trucs sorprenents amb cordes, caixes, cartes i altres tipus de materials. Sobretot la canalla s’ha quedat bocabadada amb una trucs de màgia que han fet tallar cordes sense estisores, ajuntar mocadors separats, fer desaparèixer anells o fer volar taules. Una bona estona passada.













I bé! Acomiadem doncs el bon temps -en teoria- per entrar de ple en tardor i anar preparant-nos per al fred. De fet, aquests dies, les primeres xemeneies han començat a fumejar.


Gràcies a les que i als que ho heu fet possible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs