dimecres, 30 de març del 2016

SETMANA SANTA 2016



En una setmana variable, passada per aigua primer i amb calor al final, i amb els rierols baixant animats i amb la farigola florida, hem gaudit d’uns dies de vacancetes al poble. Molta gent ha rondat per Colldejou enguany; hi ha hagut força ambient. Especialment el tram darrer de la setmana i en concret el dia de la mona. L’àrea de lleure va treure fum, tot i no fer un gran dia metereològicament parlant. 





Dins els actes més litúrgics, el mossèn, fent mans i mànigues, ha pogut organitzar els diferents actes. Rams, darrer sopar, divendres sant i resurrecció. 

Fotos Artigau



El dia de rams les palmes i els poms de llorer van lluir a l’entrada de l’església. A l’interior, el dijous sant es va muntar un monument ben bonic a la part esquerra en una de les fornícules. Plantes diverses hi donaven un color especial. I mig l’altar muntat amb el pa el vi i dotze veles, de les quals una estava tombava. Va sembrar de misteri a més d’un que la va intentar aixecar. Les vels representaven els dotze apòstols i entre ells la vela caiguda era Judes. El divendres sant el protagonisme el va prendre la creu. Es va fer el via creu pels carrers del poble i acte seguit els oficis. Es va guardar un respecte immens al sant Crist que va poder ser venerat al llarg del dia. L’endemà va ser un dia d’alegria. Mentre que les primeres mones arribaven al forn es va celebrar la missa de resurrecció per rematar-ho amb un berenar pica pica a l’ajuntament vell. Realment, l’estil del nou mossèn Vives s’ha deixat notar des del primer dia. És una persona que et fa viure molt més les celebracions. Es deix notar més humà, t’interpel·la... està molt bé la manera que té de treballar, tot i que algunes opinions que mostra serien una mica discutibles però gent com ell et fan venir de gust anar a l’església. Com era d’esperar el dissabte la botiga va bullir. I és que cap padrí volia quedar-se sense mona pel seu fillol.  Unes mones que van ser entregades als fillols seguint el ritual el diumenge de pasqua. Vetllem perquè les nostres tradicions no es perdin! El dilluns qui menys qui menys va dedicar-se a anar a algun lloc especial per dinar amb els amics o la família per provar aquestes gustoses creacions. Realment és un dia que la gent surt de casa i es posa en qualsevol lloc a la natura. És com un acte de benvinguda al nou temps.














1 comentari:


  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loangửi hàng đi pháp và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ

    ResponElimina

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs