dimecres, 16 de març del 2016

FESTA DE L'ARBRE 060316 I DIADA DE LA CLOTXA A COLLDEJOU 130316FESTA DE L’ARBRE 060316
Després de molts dies de pesat vent, ens vam retrobar a l’àrea de lleure, amb vent i fred. Primer de tot preparar un bon foc, ja no només per coure l’esmorzar sinó per esclafar-nos. En segon lloc, vam dedicar-nos a mantenir una mica a ratlla els pins i els arbre de la vora de les barbacoes. Esporgàrem uns quants olivers i eliminàrem les rames més molestes. Sobta descobrir com la reïna pot acabar menjant-se un pobre pi que ja estava mig sec. Doncs bé amb la brasa a punt i amb la gent que anava arribant ens vam disposar a esmorzar. Gràcies a l’ajuntament vam disposar de cansalada i arengades, pa, tomàquets i all. Per beure vi, cerveses i coles, i cafè per rematar-ho. Vam coure la cansalada i l’arengada i ens vam asseure a les taules de fusta per menjar i fer-la petar plegats. Amb l’estómac més content va arribar el moment de les anècdotes de quan érem canalla; moments inoblidables. I mentrestant, anar coent i anar xerrant!


DINAR DE LA CLOTXA 130316


A dues setmanes de la pasqua, amb la vella Quaresma amb només dues cames, en un diumenge esplèndid hem celebrat una nova diada de la clotxa al nostre poble. Organitzat pel Centre Cultural hem pogut tornar a reviure una de les tradicions lligades a la nostra terra a nivell culinari de dia a dia. De ben matí ens hem disposat a preparar els focs adients per coure bé tots els ingredients. I és que la clotxa és una menja ben completa! A part del pa rodó partit pel mig que cal buidar per dins hi col·loquem: l’all escalivat desfet o fregat, el tomàquet escampat i la ceba, per posteriorment esmicolar-hi l’arengada i la llangonissa, per rematar el festival amb una bona regada d’oli. Doncs bé, amb un bon braseral, s’ha obert la cua per començar a coure la menja. Enguany hem superat els 130 assistents. Feia fresquesta però amb el sol s’hi estava bé i amb les brases ben a prop millor. Amb tot ben cuit ha arribat el moment sempre delicat primer per pujar a la sala del ball i després de muntar el plat. I llavors el colofó a tot plegat: aquella primera queixalada a la clota amb la que t’endús a la boca aquella varietat de sabors. És un veritable plaer! I entremig traguets de vi per rematar la jugada. No pots deixar de pensar en aquelles llargues jornades que la gent “d’antes” d’abans es passava al camp sense poder baixar a casa. Era llavors que es muntaven aquesta exquisidesa –avui- per anar menjant-ne tot el dia. De postres una bona taronja per fer baixar el dinar i cafès i licors per a tothom.Acabat el dinar l’Escola de ball en la que balla la Pili Cuadrado ha pres el protagonisme. Amb una música especial per a l’ocasió han ballat i ens han fet ballar a la resta encara que tímidament. La pista s’ha omplert de gent que giravoltava agafada de les mans. Realment és un plaer veure com la gent balla i es deix portar per la música, sigui quina sigui ja que la varietat d’estil ha estat la clau.


Per finalitzar aquest atapeït dia La Montserrat Puig Martí, que ens ha acompanyat durant tota la jornada, ens ha presentat el llibre Baix Camp 17 excursions a peu. En ell hi apareixen dues excursions exclusives que parteixen de Colldejou que ella mateixa ha fet. Ens ha fet una xerrada molt interessant en la que ens ha convidat a caminar i aprendre bé totes les senyals que la muntanya i els seus senderons ens tenen reservats. Ens ha convidat, amb una passió especial, a fer-nos a la muntanya i resseguit aquests disset itineraris pel nostre entorn. Envejable la passió amb la que ens ha aproximat a aquest llibre, en tot el seu procés de creació damunt del terreny i damunt del paper. Al final de la presentació ella mateixa ens ha signat els llibres. Admirable la passió i el sentiment amb que ha explicat les seves experiències.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs