diumenge, 23 de juliol del 2023

5a TROBADA DE GEGANTS DE CASTELLVELL 220723

 LA CRÒNICA ...............................................................

Aquesta tarda del dissabte 22 de juliol hem fet cap a Castellvell per participar de la 5a Trobada de gegants. En una tarda relativament fresqueta, després d’una nit de pluges, les colles hem fet la plantada al carrer de Sant Jaume. Les Colles assistents hem estat les de Colldejou,  Colla nostra de Fraga, Cambrils, Els alegre de Reus, Barri del Carme de Reus, Port de Tarragona, Borges del camp i el Lluert i la Colla amfitriona de Castellvell.

A les 19h ha arrencat el cercavila carrer amunt en direcció a la part alta, a l’església de Sant Vicenç Màrtir, passant a tocar de la plaça de l’Ajuntament on hi havia el punt d’avituallament i refresc. Avui, la nostra Colla de Colldejou ha comptat amb la col•laboració de més portadors dels que som  habituals, i la veritat és que ha estat molt xulo veure com s’hi implicaven i feien ballar la Iaia i s’atrevien fins i tot amb l’Oriola. Avui també hem comptat amb la Mulasseta negra, que ha ballat amb nosaltres. A partir de Cal Tramuntanta, a la part més alta, la marxa s’ha alentit a l’entrar a la part més estreta del recorregut. Un dels punts més bonics ha estat en la confluència dels carrers de Sant Joaquim i Sant Antoni, ja que veies els gegants de baixada com giraven carrer avall. 

Finalment, hem anat fent entrada a la plaça de Ajuntament. Allà hem estat presentats colla per colla i element per element, oferint a la plaça els balls representatius. Com sempre la colla amfitriona amb els gegants de la Banya (Joaquim i Anna) i el Lluert han fet la ballada final. Aquests dos gegants representen dos personatges ben curiosos. Quan Castellvell es va independitzar de Reus al XIX cobraven un impost a tothom que es coneixia com a banya; d’aquí el nom.

Les colles han anat col•locant-se en rotllana a la plaça a l’espera dels balls finals, els quals han estat xulíssims. Així s’ha tancat aquesta 5a edició de la trobada de Castellvell. Finalment, s’han entregat els recordatoris de la trobada (un rellotge de paret i uns imans amb els gegants).

Llavors, amb els gegants recollits, hem baixat fins a l’esplanada del Consultori on hi havia les taules preparades pel berenar-sopar; pa amb tomàquet, patates de xurro per picar i embotit variat, amb begudes fresques i per postres galetes.

LES FOTOS .....................................................................

--Joan Gaya i Isaac Blanch




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs