dilluns, 24 d’abril del 2023

CAP DE SETMANA DE SANT JORDI 2023

 


DISSABTE 220423 – VERMUT I SUCCULOVERS

EXPOSICIÓ DE CARRUATGES EN MINIATURA DE JOAN MARIA VILA. La jornada ha començat a l’Ajuntament vell. En Joan Maria Vilà ens ha presentat una part de la seva àmplia exposició de carruatges en miniatura. Aquest artista borgenc ens ha obsequiat amb una exposició generosa de rèpliques de carros i carruatges de tots els temps espectacular. En total n’ha exposat 68, del total de 88 que formen la seva particular exposició. I com li va néixer l’afició a aquest artista? Doncs la història és ben curiosa. Arran fer-se amb un antic carro va decidir que en faria una rèplica en miniatura; i des d’allà fins llavors. A l’exposició que ens ha fet a Colldejou, entre els carruatges més macos n’hi havia  que destacaven per damunt de la resta: el de l’enterramorts, el de Sant Antoni, el del repartidors de diaris de la Vanguardia, el de transport de cervesa de la Damm o vermut Iris, el de la recollida de les escombraries, l’ambulància o els diversos vinculats amb la pagesia. Realment és admirable com aquest artista copsa fins al darrer dels detalls per confeccionar-los a escala. Una afició que ens permet acostar a peces de veritable museu i saber com era el món dels nostres avis o besavis. L’exposició ha romàs oberta fins aquest diumenge dia 23.

 

















VERMUT AMB AGUSTÍN ASPA Y SU GRUPO LA HABANA. Ja al punt del migdia hem baixat fins al Casal per assistir al gran concert-vermut de la mà del grup ‘Agustín Aspa y su grupo Habana’ en el segon del concerts del certamen "Colldejou viu la música 2023". Dels millors que hem pogut gaudir al poble. El grup està format per 5 components que ens han ofert un ampli repertori de temes llatins, caribenys i cubans que ens han fet aixecar de la cadira. Un dels grans moments del repertori ha estat quan la cantant ens ha interpretat el ‘Paraules d’amor’ i en català. Els assistents hem aplaudit amb fervor com a reconeixement per l’esforç fet. Per picar avui hi havia la tapa estrella de Colldejou: fideuà. I amb dos gustos: la normal i la vegana. Ambdues des de la redacció donem fe que estaven boníssimes. També hi havia la possibilitat d’escollir entre altres tapes com fuet, olives, musclos o patates de xurrero; però han quedat més en un segon pla. La sala s’ha anat omplint amb el concert avançant i clar, l’ambient també s’han anat animant fins al punt que la sala s’ha acabat convertint en una pista de ball per ballar bachates, cúmbies i tot tipus de temes. Realment apassionant!























TALLER DE PLANTES SUCOLENTES. Ja a la tarda, a la mateixa sala de ball, l’Aleix i l’Àngel ens han ofert el taller de plantes suculentes. Des de l’espai @succulovers_nature i avui en directe ens han anat ensenyat les tècniques més adients perquè les plantes carnoses i tipu cactus es desenvolupin en les millors condicions. En el taller ens han ensenyat a escollir el substrat més adient per a cada cas. Així han començat amb una bona base de pedres més gruixudes, una capa de terra de compost i per acabar una altra capa de pedretes. Pel que fa a les plantes. Abans de posar-les al nou susbtrat, ha estat necessari desprendre-les de la seva terra originària, netejar les arrels (a poder ser amb un raspall de dents) i finalment escapçant-ne les mateixes. El resultat: un bol de ceràmica replet amb tres succulentes que els participants han confeccionat amb les seves mans i s’han endut a casa de record. Al final una foto de grup ha posat el colofó al taller. Moltes gràcies!

















 

 

DIUMENGE 230423 – SANT JORDI

Qui ens havia de dir que amb la boira que hi havia a primera hora del matí al migdia ens torraríem. Quina calor noi! Dia d’estiu! Una  matinal de diada de Sant Jordi estupenda. Doncs bé, a les 10h ens hem posat a muntar les paradetes. I la gran notícia: enguany han estat quatre. Hem comptat amb la parada de dolços de l’Anna i el Dani amb madalenes, brownie i roses de xocolata. La Maria Cantó oferia sabons i enganxines de Colldejou. I la gran novetat: la parada dels succulovers amb l’Aleix i l’Àngel amb plantes suculentes de tot tipus. El Centre Cultural ha muntat la parada habitual amb roses i llibres. Enguany s’ha de dir que per primer cop les roses han estat subministrades per l’INS d’Horticultura de Reus i els llibres per la Llibreria la Lluna de Reus, arran de la jubilació de la Llibreria Araceli. Al mateix temps es podia adquirir el darrer número de la Revista Lo Collet, en concret el 96. Ha estat un goig comptar amb la col•laboració de les pintores i pintors locals amb una mostra dels seus quadres més representatius. Avui hem vist els treballs de la Lolita Caballé, la Maria Dolors Mestre, l’Ismael Gibert i l’Anton Rofes. Les colldejouenques i els colldejouencs han anat desfilant per la plaça, que al final, aprofitant el bon temps, l’ambient i la musiqueta s’ha convertit en una mena de bar a l’aire lliure. A les 13h hores hem donar per conclosa la matinal. 


 




































 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs