dimecres, 12 d’octubre del 2022

29a TROBADA DE GEGANTS D'ALCOVER 121022



La trobada de referència a l’octubre és la d’Alcover, una vila encantadora. Avui n’hem tornat a tenir un testimoni ben bonic i és que hem participat de la 29a trobada de gegants.



A partir de les 10h, la gent ha anat arribant al pavelló. Les taules estaven marcades i reservades per cada colla. Ha estat el moment d’esmorzar pa amb tomàquet i embotit variat, patates de xurro i olives, amb avellanes de la terra i cafès de postre, i beguda. 








Allà a les 11h hem baixat al carrer Rodes. Primer hem anat a buscar l’Oriola, la Iaia i l’Espantall i els hem plantat. Quedava aproximadament una hora pel començament del cercavila. Les colles participants han estat les següents: la Bisbal Penedès, Vila-seca, el Sagrat Cor Tarragona, Balaguer, el Serrallo, Castellvell, la Selva del Camp, Colldejou, Misericòrdia de Reus, Barri de dalt Mont-roig, les Borges Blanques, Sant Llorenç Savall, Calafell, Santa Coloma de Queralt, la Riba i Alcover.
























La calor ha començat a apretar de manera que com que ja hi érem tots s’ha decidit començar el cercavila. Globalment, la sensació és que hi havia menys espectadors que altres anys durant el recorregut. En canvi, a la plaça de l’Ajuntament hi ha hagut molta gent. Després de tombar per diferents carrers, tot passant pel portal de la Saura, Avinguda de Reus avall, ens hem tornat a ficar al casc antic per acabar a la Plaça Nova porxada (una de les places més boniques de les viles del camp). Abans d’entrar-hi ens hem fer una foto per al record.
















Allà, les colles i els gegants han estat presentats i cadascú, al so de les seves gralles i timbals, ha ofert les danses representatives a la concurrència. Al fons de la plaça ha estat molt bonic veure un munt de canalleta asseguda a terra gaudint amb les figures. No cal dir que el moment més apoteòsic ha estat l’entrada de la colla local amb els seus gegants: el Miquel, la Saura, Pere Voltor, Remei i Roc.









La trobada s’ha tancat amb un magnífic ball final amb totes les colles assistents. Un gran colofó final!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs