dissabte, 13 d’agost del 2022

FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ 2022



Que costi dormir a Colldejou ja és històric. Tot i la pluja del dia de la sardinada, hem pogut gaudir dels dies més esperats amb la família i els amics: la festa major. Deu dies plens d’actes per a tots els gustos. Hem pogut tornar a fer ballar els nostres gegants amb altres 7 colles i la veritat és que estat una passada. Ham gaudit dels balls, de la Xaranga i si; hem anat a dormir tard. Hem assaborit la fideuà i les sardines plegats i hem cantat havaneres. Ens hem embrutat amb la festa holi. Hem jugat a futbol, hem vist pelis i hem tornat a córrer sota la pluja del correfoc. I sobretot hem fet carrer i hem fet poble! 

Visca Colldejou i Visca Sant Llorenç!

Agrair les fotos a: Anna Peñuela, Dani Parra, Ricard Maldonado, Xell Gaya, Gaylor, Francesc Carnicer, Iblama.

030822 CONTACONTES, PAPIROFLÈXIA I CINEMA A LA FRESCA

Aquest ha estat l’acte amb el que s’ha donat el tret de sortida a la festa major. Després de refrescar-nos a la piscina, hem baixat fins a l’àrea de lleure amb la fresqueta del vespret per assistir al taller que en ha ofert la polifacètica creadora local Judit Robert. L’acte ha consistit en l’explicació teatralitzada de diversos contes. De cada conte se n’ha extret un protagonista per ser construït amb papiroflèxia. Així els menuts han elaborat amb les seves pròpies manetes porcs, conills, papallones, gats i gossos. El penúltim dels contes que ens ha explicat la Judit ha estat tot un descobriment i es que dins d’un llibre de contes de Mont-roig hi ha un conte del llop i la guineu que passa a Colldejou i s’anomenen diferents punts del nostre municipi com el Coll del Guix. El darrer dels contes l’ha dedicat als grans; tota una lliçó de vida cap als pares, avis: no protegiu tant els fills! 






 

Havent sopat hem fet cap al Sitjar per riure una estoneta amb la peli ‘Escape room’. Tot i que podríem discutir el final, el cert és que té moments histriònics i val molt la pena. Les ocurrències del director Hèctor Claramunt i les interpretacions dels protagonistes ho peten. Una bona peli per passar una estona agradable a la fresqueta.

040822 PARTITS DE FUTBOL I MÀGIA

A la pista hem fet dos partits de futbol. En el primer els més joves han demostrat que a Colldejou hi ha un bon planter de jugadores i jugadors. Després ha estat el torn dels més grans. Partit emocionant de blaus contra vermells molt disputat. S’han avançat els blaus 1-0, els vermells han aconseguit posar setge al marcador amb un 1-3 però al final els blaus, en una remuntada apoteòsica, han capgirat el marcador per situar el 4-3 final. La festa l’hem acabat remullant-nos a la piscina tots plegats.








Després de sopar, en una nit especialment xafogosa, hem assistit a un gran espectacle de màgia de la mà de Joaquin Matas. El més interessant, a part dels números misteriosos que ens han ofert, ha estat que els ha fet fent participar a la gent del poble. Molts hem marxat intrigats intentant esbrinar el truc amagat darrere d’algun dels seus actes de màgia i mentalisme.













050822 SARDINADA I HAVANERES.

Hem començat el dia amb una calorada ben maca i l’hem acabat corrent per un ruixat que ens ha fet la guitza just al moment de sopar. A primera hora de la tarda hem començat els preparatius de la sardinada. Calia preparar bé les amanides de tomaca i olives per una banda i ceba i enciam per l’altra. També hem parat i organitzat les taules pels prop de 150 assistents. A un quart de vuit la llenya s’havia convertit en brasa, de manera que hem procedit a salar bé les sardines i a col•locar-les a les graelles damunt de les roentes brases. El cel ha anat canviant durant la tarda. Semblava que ens salvaríem de la tempesta. A tocar de les nou, hem parat les taules amb la ajuda molt benvinguda de la ‘brigada’ dels més petits i ens hem disposat a servir. Els llamps començaven a fer respecte damunt del Collet. Just al moment en el que s’han acabat de repartir les racions de menjar ha començat a ploure. La gent, com ha pogut s’ha aixoplugat a la sala del ball. Passat el ruixat. Hem pogut acabar de sopar i i gaudir d’unes impecables sardines, amanides i gelat de postres. 


















Una estoneta després els amics de l’’Olla barrejada’ ens han ofert a la sala del ball una selecció de les millors havaneres de la història. Un recull que ha anat de l’Havana a Catalunya. A la mitja part, tal com mana la tradició, hem assaborit el rom cremat.








060822 GEGANTS I BALL AMB VIVES VEUS 

Amb gran goig hem celebrat la 29a trobada de gegants al poble. Les colles participants han estat: Alcover, Vinyols, Perafort, Porrera, les Borges Blanques, Mont-roig, Castellvell i Colldejou. La plantada l’hem feta a l’Era i el sopar de colles ha estat a la pista ja que al frontó s’hi feia el ball. Per sopar hem ofert pa amb tomàquet i embotit. I de postres el menjar estrella de Colldejou: mató del Marcel amb mel del Manel. Tot producte de casa!












Passades les 23h, del grup ‘Vives veus’ ens ha ofert un ball ben maco al frontó. Feia molt de goig veure tanta gent jove gaudint amb el festival que ens han ofert. Tot un conjunt de temes que han sorprès a més d’una i a més d’un. Acabat el ball, la disco mòbil ha agafat tot el protagonisme fins a veure sortir el sol.











070822 FIDEUÀ I BINGO

Ben d’hora, a la tarda, s’han començat a preparar tots els ingredients de la fideuà. Mentrestant, un altre grup de voluntàries i voluntaris s’ha dedicat a posar taules i cadires pels 180 assistents. Els fideus han seguit tots els tempos possibles de la mà de la Montse i la Madalena. Així que només calia afegir-hi el caldo de peix i a esperar que els fideus s’aixequessin. Dues paelles ben maques i plenes que uns altres voluntaris s’han encarregat  de baixar de la sala del ball a la pista del frontó. En aixecar els papers que la protegien ha quedat ben palès que estaria espectacular; i així ha estat. A la fresqueta de la vesprada hem fet primer el pica pica previst per després assaborir la fideuà de Colldejou. De postres gelat i cafès!










La vetllada l’hem finalitzada repartint sort entre els comensals amb una sonada sessió de Bingo que no només ha repartit línies i bingos sinó que ha repartit dos sopars al Bar el Casal.












080822 GRUP D'ANIMACIÓ I HOLI I XARANGA BANDSONATS

Quina tarda; ha estat espectacular. Hem començat amb l’espectacle de la companyia ‘Bitxicleta’ que ha fet implicar a tota la canalla assistent. Aquest grup d’animació ens ha fet dansar, ballar i màgia. Als més menuts els ha fet xalar amb els trucs de màgia, fent-los sentir a ells protagonistes. Un dels moments més bonics ha estat quan hem fet una gran rotllana per onejar una gran lona de colors. Hem començat asseguts però hem acabat ben drets, xalant com mai.










A continuació ha estat el moment de la festa Holi. La recomanació de venir amb roba vella ha estat ben adequada ja que hem acabat ben bruts de pols de diversos colors. La festa ha finalitzat amb una foto de família la mar de xula de tots els assistents empastifats amb pols de colors. 











Després de sopar, per si a algú li quedaven ganes, la Xaranga Bandsonats ens ‘ha acabat els quartos’ amb la seva música i els seus temes. Hem començat i acabat a la plaça resseguint el recorregut pels carrers habituals del poble. Tot i la calor hem picat de mans, hem ballat i hem cantat els temes que ens han ofert. Un bon final de festa per un dia completíssim!

















090822 CORREFOC 

En una nit altament tòrrida, el foc dels Diables de la Selva han acabat d’escalfar l’ambient. Acompanyats dels seus tabals, els diables han començat a la plaça l’espectacle amb unes enceses espectaculars. Els més atrevits s’han posat al centre dels diables ben protegits amb els barrets de palla i roba de màniga llarga per rebre un bon bateig de foc. Acte seguit hem fet un recorregut pels carrers de la vila il·luminant-los al seu pas ja que els llums del carrer s’havien apagat. El jovent ha corregut i ha xalat agafant-se del coll dels portadors o simplement dansant al seu costat. De nou a la plaça hem estat testimonis d’una de les enceses de foc més increïbles que s’han viscut al poble abans de la traca de final de festa. Unes quantes danses més han posat el colofó a una gran nit que ha acabat a la piscina per remullar-nos una mica.












100822 SANT LLORENÇ

A les 12h hem assistit a la missa major i posterior processó en honor al nostre patró pels carrers del poble.








Havent dinat, l’orquestra Parfills ens ha ofert el ball de tarda dividit en dues sessions. Una primera part de concert amb musiques típiques catalanes i de tots els temps. I una segona part amb temes per ballar en l’entrada al vespret. El gran moment ha estat quan s’ha muntat una gran conga al centre de la pista amb 54 persones. Ideal perquè els participants es quedessin al mig i acabessin la sessió ballant. 















En aquest moment és quan hem fet la foto de poble a la mateixa pista del frontó.


Després de sopar hem reprès el ball de les 23h a les 2h. Primer hem ballat temes agafats i posteriorment de manera individual. Un bon final de festa que hem rematat amb una estona de disco mòbil.












Agrair la feinada de totes aquelles dones i homes, noies i nois que han ajudat per possible que els diferents actes s’hagin pogut dur a terme. Igualment agrair a l'Ajuntament (amb l'assessorament de Wonder Dance i Francesc Carnicer) i al Centre Cultural la coordinació i l'organitzacio de la festa major.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs