diumenge, 17 de juliol del 2022

DIATÒNIC A COLLDEJOU 150722



CRÒNICA DEL DIATÒNIC A COLLDEJOU

Fa un any, enmig de la maleïda pandèmia, vam contactar amb el Guillem Anguera oferint-li el nostre poble i el nostre entorn per si volia fer el Diatònic. Va anar tot com una seda. Seria la catorzena edició del festival i la primera en fer-se a Colldejou. Els ‘Morena tradipatxanga’ ens van oferir una vetllada maquíssima. 

Un any després el certàmen compleix 15 anys (gran fita) i de nou Colldejou ha obert les portes de casa nostra per acollir un concert del Diatònic. Just ahir els Fenya rai van tornar a donar vida a aquest espai únic que tenim al nostre terme com és l’àrea de lleure, oferint-nos els seus temes gamberros, alegres i plens de vida. Podríem dividir el concert en tres parts si s’hem permet. Una primera part fins el sorteig que va fer el Guillem Anguera de l’acordionet signat pel grup i del lot de productes de la terra, entre els que hi havia un formatge del Marcel. Una segona part amb més temes del grup tocats i presentats des de dalt de l’escenari mateix. I una tercera part amb els membres del grup a peu de plaça cantant a cappella cançons tradicionals. Mentre la lluna s’anava aixecant ben plena per darrere de la barraca de pedra seca, els participants del curs d’acordions van agafar tot el protagonisme tocant cançons de tota mena amb els seus acordions, caixa i panderetes. Un privilegi enorme poder escoltar aquesta varietat de temes fins i tot cantats amb basc de la mà de Joseba Urrutia i Koldo Iturbe. Una multiculturalitat musical exclusiva i única. 

Per primera vegada, Colldejou ha comptat amb un punt lila. Els punts liles estan destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics.

Gràcies Guillem, gràcies Ajuntament, gràcies Centre Cultural!

LES FOTOS DEL DIATÒNIC ........





































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs