dilluns, 25 d’abril del 2022

CAP DE SETMANA DE SANT JORDI 2022


 

La primavera ja és un fet i aquesta està sent ben maca, amb tots els ingredients possibles: pluja, vent, fred, calor… Aquest cap de setmana de Sant Jordi no ha estat una excepció. Hi hagut de tot però hem pogut fer tots els actes que ens havíem proposat des del Centre Cultural i des de l’Ajuntament de Colldejou. 

DISSABTE 230422 – DIADA DE SANT JORDI

El dia es va aixecar plujós i fred. A l’hora de muntar els dilemes van ser màxims però al final Sant Jordi ens va il•luminar i ens va ensenyar el camí adequat: aixoplugar-nos. De manera que vam acabar muntant dins de l’església i així es va comunicar via pregó i via xarxes socials.

De la mà del Centre Cultural de Colldejou, vàrem tenir llibres i roses. Vam muntar a tocar del ganzell la parada en forma d’u. En un dels laterals també es va poder adquirir el número 92 de la revista Lo Collet, que conté les novetats del primer trimestre de 2022. De fet aquest és un dels dies que s’aprofiten per liquidar les subscripcions. 

Al lateral dret, l’Anton va parar una mostra dels quadres fets darrerament pels pintors locals del poble sota el seu mestratge. Vam poder veure quadres de la Lolita, de l’Ismael, de la Maria Dolors de cal Quico i de l’Anton. Feien molt de goig! Fins i tot i va haver qui va preguntar-ne el preu.

Al fons, a tocar de les escales de l’altar, hi posaren per primera vegada la parada l’Anna i el Dani. Hi venien tot tipus de productes relacionats amb Sant Jordi com punts de llibre, imans, agulles per penjar... A més també oferiren un ampli assortiment de magdalenes i pastissos especialment tematitzats per a l’ocasió. Un èxit!

Quan portàvem poc més d’una hora amb la parada oberta, la pluja va fer acte de presència al carrer. Va fer dos xàfecs ben macos. Sort que nosaltres vam poder estar ben aixoplugats a l’interior de l’església.

Un privilegi que a la porta de casa sense cues ni empentes es pugui adquirir el llibre i la rosa.

L' ÀLBUM DE SANT JORDI

















































DIUMENGE 240422 ‐ CONCERT-VERMUT DE SANT JORDI

El temps ha seguit canviant aquest diumenge de Sant Jordi, de manera que al final des de l’Ajuntament s’ha optat per fer l’acte a la Sala del Ball. Més que res el que emprenyava era el vent!

Així que s’han muntat taules i cadires al Casal i s’ha anat parant tot el necessari per fer el vermut. Allà a les 11h han arribat els músics que s’han dedicat a organitzar el material musical i els instruments dalt de l’escenari. Amb tot muntat el Guillem Anguera i els seus han començar les proves de so.

Com que és capritxós, al punt del migdia el sol s’ha anat imposant als núvols bellugadissos, tot i que el vent no ha encalmat fins al vespre. Així lentament, la gent ha anat entrant a la Sala del ball i ha anat ocupant les taules per assistir a l’actuació.

Passats dos quarts d’una, el Guillem Anguera acompanyat del seu quartet ha començat a ‘manxar’ -com diu ell- l’acordió diatònic. L’han acompanyat al saxo soprano en Xavier Pié, al violoncel l’Alexis Lanza i als teclats el Jorge Varela; tots ells músics del Camp de Tarragona. Plegats ens han ofert els temes del disc ’14 quilòmetres’; un títol que es deu al recorregut que fa l’autor entre les seves dues viles de vida: Mont-roig del Camp les Borges del Camp. En una segona part també ens ha acostat a temes més reivindicatius del disc solidari groc que va treure amb altres col•laboracions interessants per fer diners per la caixa de solidaritat amb els represaliats i empresonats pel Procés independentista de 2017. Finalment, el concert ha acabat amb una bonica versió del gran Kepa Junkera i un vis demanat per la gent. Entre cançó i cançó en Guillem ens ha fet ben evident el seu lligam amb Colldejou. Ha volgut recordar els estius que passava a casa de la Magda i el Baldiri a qui ha retut un sentit homenatge. 

El lligam amb la nostra vila es va afiançar l’any passat quan des del Centre Cultural i l’Ajuntament es van obrir les portes al Guillem per acollir el certamen de l’acordió diatònic que ell organitza. Enguany el certamen fa 15 anys, a ben segur que se celebrarà l’efemèride com es mereix! Des d’aquí volem donar-li l’enhorabona.

Al final del concert qui ho ha volgut ha pogut adquirir els dos darrers treballs del Guillem, que ha dedicat i signat gustosament.

Durant l’actuació es podien adquirir les tapes següents a la barra: musclos, olives  fuet, patates, coca amb recapte i coca d’espinacs del Forn de Vilanova, així com tot tipus de beguda fresca i vermut. 

Així hem assistit doncs al segon dels concerts del certamen ‘Colldejou viu la música’. Una altra jornada per recordar!

L'ÀLBUM DEL CONCERT-VERMUT
























2 comentaris:

  1. Quin goig i que bonic dins a l'església!!! Tot lo dematí que mirem les fotos amb la mama. Pobreta no sap qui és ningú, però ella sap que coneix tothom. I em deia: Tornem-ho a mirar!

    ResponElimina
  2. Isaac. Gràcies pels teus comentaris! Content de saber que juntes mireu les fotos i així us ajuda a entretenir-vos una estoneta! Petó!

    ResponElimina

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs