dilluns, 10 de juny del 2019

ARRIBADA DE L'AIGUA A LA BARONIA D'ESCORNALBOU 080619


Dissabte es va finalitzar un projecte faraònic: l’arribada de l’aigua al Castell-monestir d’Escornalbou. Amb la gent que integra els pobles de la Baronia ens n’hem sentit part i hem participat d’aquest acte.







Després d’unes paraules de benvinguda del Mecenes Eduard Toda als alcaldes i autoritats, s’ha donat per començada la jornada. A continuació ha vingut la part més protocol·lària amb els discursos de les autoritats, entre els quals ha destacat la de l’alcalde de Riudecanyes Josep Maria Tost, en representació dels alcaldes i la de Josep Poblet, que ens ha vingut a dir que es culminaven molts anys d’idees i projectes, en un dels seus darrers actes exercint dins de la política.










Llavors s’ha fet entrega dels càntirs buits als alcaldes i s’ha procedit a fer brollar aigua de la font per primera vegada; una aigua fresquíssima per cert, amb la que s’han omplert. I primers traguets ben reeixits.








Acte seguit, a la plaça de la Baronia, les colles geganteres dels diversos municipis han tocat i ballat conjuntament al so de les gralles i els timbals. I entre elles els nostres estimats gegants de Colldejou: la Iaia, l’Oriola i l’Espantall.





Havent ballat una estoneta i amb la fresqueta fent acte de presència, ens hem traslladat al claustre, on hem pogut gaudir d’un bon pica pica i d’una bona fideuà, amb beguda fresques, és clar!




I mentre el dia doncs anava caient, sentir-te privilegiat de poder gaudir de les vistes del nostre camp de Tarragona, el mar Mediterrani i les muntanyes més estimades del nostre entorn.



A ben segur que l’arribada de l’aigua ajudarà a dinamitzar el territori i a optar a nous projectes.

--Fotos cedides per Enric Muntané i Isaac Blanch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs