dilluns, 23 d’abril del 2018

SANT JORDI A COLLDEJOU 220418


Setmana de llibres i roses. Setmana de cultura i lectura. Setmana de feina pesada però agraïda. Setmana de Sant Jordi que comença molts dies abans. Primer encomanant els llibres a la llibreria i després les roses. Dijous anar- ho a buscar tot,  igual que el darrer número de la Revista Lo Collet per ser entregat justament per la diada. Divendres anar a l’església per comprovar i classificar tots els exemplars rebuts amb els corresponents preus i descomptes.
































Arribem així a diumenge. Matinal calorosa amb uns quants núvols que han anat en augment. Hem quedat a la plaça i hem anat muntant les taules amb la senyera. Obrir caixes i a repartir llibres segons les seccions següents: infantil, juvenil, cuina, castellà, català, autoajuda i varis. Llibres col•locats, revistes arrenglerades i roses a l’ombra per adquirir-les. Música als altaveus del poble; parada oberta! Els més matiners abans d’obrir ja hi són. Llibres i roses, roses i llibres! Quin goig de tradició! La plaça va animant-se, especialment de nens i alguns adults, que venen disposats a participar del concurs de dibuix que ha organitzat l’Ajuntament amb l’assessorament de l’Anton Rofes. Al costat dret de la parada, els dibuixos es van realitzant i es pengen per ser exposats. Al final cada participant ha rebut un recordatori de la diada amb el sant Jordi i el drac. Qui més qui menys és un dia que es remenen llibres i es llegeix amb la novetat enguany afegida de reivindicar amb el llaç groc a la solapa l’alliberament dels presos polítics.
Diada de cultura, d’amor i solidaritat! La festa de la primavera! 110 roses per demostrar-nos l’amor perpetu que ens sentim les colldejouenques i els colldejouencs, més d’una quarantena de llibres venuts i sobretot una bona matinal compartida a la plaça.


















Visca sant Jordi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs