dilluns, 16 d’abril del 2018

MANIFESTACIÓ PER EXIGIR LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS 150418


Ben d’hora ens hem llevat a Colldejou, hem esmorzat i hem preparat els entrepans pertinents, així com el marxandatge en groc suficient, per passar un migdia adequat a Barcelona. A les 09:30h el bus que ens esperava ha arrencat de l’entrada al poble. A Mont-roig, davant de l’Ajuntament s’ha aturat de nou per recollir un segon grup de gent.



Quasi dues hores després el bus ens ha deixat a l’Avinguda de Montjuïc, darrere de les torres. Tornàvem a ser a Barcelona per manifestar-nos! La marxa ha estat convocada per l'Espai Democràcia i Convivència, una plataforma que aplega entitats com l’ANC i Òmnium i sindicats com UGT i CCOO. De fet, per higiene democràtica quanta més transversalitat hi hagi millor, tot i que els de sempre ja s’han encarregat de menysprear-la. I han convocat la mani just hores abans que Jordi Sánchez i el Jordi Cuixart sumin 6 mesos en presó preventiva. Evidentment, en el nostre record tampoc hi han pogut faltar la resta d’empresonats com l’Oriol Junqueras, el Quim Forn, el Jordi Turull, la Carme Forcadell, el Raül Romeva, el Josep Rull i la Dolors Bassa. Tampoc podem oblidar aquelles persones que han hagut d’exiliar-se per no ser injustament empresonades. Per totes i tots ells hem tingut un sentit record.






Doncs bé en arribar hem esmorzat tranquil•lament i després hem tingut una estona per moure’ns pels voltants. Alguns ho han aprofitat per pujar a la terrassa del Plaza des d’on la vista era imponent.



Com sempre pancartes, dibuixos, muntatges, lemes i banderes per a tots els gustos. I sobretot el groc ja sigui en jaqueta, samarreta, buf o llaç en mostra de solidaritat. I caloret! Realment el sol s’ha deixat notar. Auricular a l’orella per anar seguint els parlaments dels qui han parlat i avançar molt lentament en direcció al mar.
A tres quarts d’una, la marxa encapçalada per representants polítics i sindicals, menys els del PPSC’s, ha arrencat. El lema "Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!". Nosaltres que érem al final de tot només hem pogut fer un tram curt del recorregut ja que la gentada que hi havia alentia el pas. Units independentment de lemes hem anat avançant lentament Paral•lel avall. A mig camí se’ns ha avisat que el bus ja ens esperava. Així que hem fet marxa enrere i hem pujat fins a tocar de les columnes de Cadafalch.














































De tornada ens hem aturat breument per menjar i anar al servei i fins a Colldejou.
El cansament i la son han vençut a la majoria. Aturadeta a Mont-roig i cap al poble.

Una més per recordar! Hi serem sempre que calgui i on faci falta!

------Fotos cedides per: Rosa Ferré, Madalena, Enric, Montse Manjon, Àngel i Iblama

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs