diumenge, 24 de setembre de 2017

ENCARTELLADA I ENCESA PEL SI A COLLDEJOU 230917

Un cop més el poble de Colldejou es va bolcar en la defensa de Catalunya amb una vesprada reivindicativa, després de l’ofensiva del govern espanyol per aturar el referèndum. La resposta del poble a la desactivació de la intervenció de l’estat sobre les nostres institucions i l’intent de fer dependre els Mossos de les seves decisions, va ser estar encara més units que mai per realitzar un primer acte de protesta encartellant tot el poble en defensa del Si en el referèndum i després l’encesa d’un Si gegant. Anem per parts!
Al vespret a imprimir i a preparar el cubell amb la cola, l’aigua i els panells on penjar els diferents cartells. En comitiva vam anar baixar des de la plaça Sitjar enganxant cartells arreu. Grans i petits hi col•laboraren, mentre de fons el debat etern de com podia ser que el govern tractés així Catalunya. D’aquesta manera van passar per la plaça de l’església i vam descendir baixant per la costa de cal Just fins arribar a l’entrada del poble. Quin goig que feia! Cartells per a tos els gustos! Mentrestant va fer-se de nit! Al frontó estava a punt per ser encès un gran mega Sí. D’esquerra a dreta la representació era la següent: mega estelada amb un les lletres del Sí recolzades a la paret i al costat la vinyeta amb el Sí d’espelmes amb les lletres de Colldejou al mur. Arribats tots al frontó, es van repartir candeles per a tothom i beguda per qui en va voler. La canalla es va encarregar d’encendre les veles de fora i els més grans les lletres amb el Sí. Amb tot encès els aplaudiments; feia un goig increïble. Llavors una de les veus mes potents i sensuals del poble va procedir a la lectura del manifest a favor del referèndum, a favor del Sí en el mateix i condemnant tots els actes de violència del govern foll del PP. En finalitzar la lectura, moments per consignes ‘d’independència’ i ‘votarem’. L’acte el vam cloure amb un emotiu Cant dels Segadors. La imatge del conjunt des de dalt de la terrassa del Casal posava la pell gallina. Agrair-ne la configuració al nostre gran pintor del poble.


Gràcies colldejouenques i colldejouencs per aquesta gran vesprada en comunitat i reivindicativa! No podran mai contra un poble unit, alegre i combatiu! Visca Catalunya Lliure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs