dimarts, 12 de setembre de 2017

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2017

080917 SUPORT DELS AJUNTAMENTS A LA CONVOCATÒRIA DEL REFERÈNDUM
Un cop aprovada la llei del referèndum, el govern ha demanat als ajuntaments si els hi donaran suport i si cediran els locals municipals habituals. En tres dies, del total de 900 municipis ja en són més de 700 que han dit que si; Entre ells Colldejou. En aquests casos han escoltat al president de la Generalitat i han desoït el govern espanyol, en un acte de desobediència massiu malgrat les amenaces que això pot comportar. A Colldejou l’alcalde Jordi Sierra ha signat el decret d’adhesió.
110917 MANIFESTACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
Per enèsima vegada hem fet un bus des de Colldejou per assistir a la manifestació de Barcelona. Entrepans a la bossa i sortir d’hora amb aquella il•lusió de les grans ocasions. I és que ha estat una gran diada un cop més. Hem recollit gent a Mont-roig i cap a la capital. En dues hores ens hi hem plantat. Ens han descarregat al carrer de Balmes a les 15h tocades i hem anat tirant avall en direcció al carrer Aragó. Estàvem ubicats al tram 408. Hem agafat una bona ombra i a esperar el moment. Cap a les 16h, ens hem anat col•locant al nostre tram. Tot i que feia solet, el vent no ha deixat de bufar, donant a les banderes presents un toc especial al voleiar. Un dels crits més repetits: votarem! I la cançó, que com sempre ha anat sonant i s’ha anat cantant: els Segadors. Gegants, gralles, timbals, castells... i moltes urnes i paperetes! El primer gran moment ha estat el sentit minut de silenci que s’ha guardat pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost. Veure tants milers de persones en respectuós silenci realment posa la pell gallina. S’ha reprès la normalitat amb el cant dels Segadors. Emoció al mil! Arribava el segon moment de la tarda: el passi per damunt nostre de la pancarta del Si. S’ha anat acostant estirada per voluntaris i ens ha engolit. La gent ha acotxat les banderes al seu pas i a sota de la pancarta s’ha canviat ràpidament la samarreta per deixar una visual com si fos una cua de la pancarta. Arrabassats, sota el crit unànim d’independència, i de nou alçant les estelades al cel, hem vist com la lona amb el lema del Si s’allunyava. El milió de persones que ens hem acostat al centre de Barcelona hem aconseguit crear una gran creu. De cada braç ha sortit un lema. D’esquerra a dreta dos Si, baixant de muntanya una urna amb el lema ‘Referèndum és democràcia’ i pujant de mar una altra lona amb un gran colom blanc i les paraules pau i llibertat. Les tres lones s’han fusionat en una de sola i una estelada gegant; han quedat amagades sota la de l’urna de grans dimensions. El centre llavors de la mani ha estat la plaça Catalunya, on els presidents d’Òmnim i l’ANC han realitzat els seus discursos. Entre mig els Amics de les Arts han cantat ‘Lousiana o els camps ds cotó’ amb l’Orfeó Català. Pels que hem vingut de fora el temps era més limitat. Així que, sense més dilació hem anat direcció al carrer Balmes per trobar el bus. Abans de pujar ens hem fet la foto de família de record. Lentament hem anat sortint per la Diagonal. Dues hores de ràdio per esbrinar que explicaven els uns i els altres. Finalment, a l’horitzó hem reconegut la silueta de la Serra de Llaberia i la Mola. Tornàvem a ser a casa! Moltes sensacions per recordar i per explicar! Ganes d’arribar i posar la tele per veure les imatges àrees d’aquest gran dia. Per molt que vulguin manipular les xifres hem sigut molts! Ah, i decidirem!
- Fotos: Montse Barceló, Enric Muntané, Dani Parra, Marc Aureli, Àngel Sànchez, Tere Rofes, Montse Manjon i Iblama.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs