dilluns, 21 d’octubre del 2013

FESTA MAJOR DE SANT RAFEL DE COLLDEJOU 18-201013En plena campanya del rovelló –tot i que enguany em sembla que no en veurem ni de lluny- i amb un temps més típic de començament d’estiu que d’octubre, hem participat de la festa major de tardor de Colldejou en honor a sant Rafel.
La veritat és fa la mar de goig veure la sala del ball com es queda petita en el ball de tarda del dissabte. Queda ben palès que les colldejouenques i els colldejouencs estan bojos pel ball. Però bé, tot va començar amb la “paambtomacada”que es va fer el divendres al casal, on no hi cabia ni una agulla. Pa amb tomàquet i embotit amb coques de recapte i espinacs. De postres galetes variades i cafès per a tothom. Acte seguit el Bingo va prendre el protagonisme i si, es va repartir força la sort entre línies i bingos. En acabar Dj Marilís ens va fer moure l’esquelet fins ben entrada la matinada. Els que vam resistir vam acabar a la Sitjà discutint la jugada i discutint si pujàvem a la Mola o no per veure sortir el sol.
El dissabte es va llevar tapat. Vam anar a l’església per assistir a la Missa i posterior processó que es va fer en honor a sant Rafel (protector dels enamorats). Acabada la Missa uns voluntaris es van carregar el sant a l’esquena i el van passejar per tot el poble mentre la resta d’assistents cantava els Goigs de sant Rafel. De nou a l’església vam adorar-lo abans de tornar a deixar-lo a la seva capella sota aplaudiments i crits de “Visca Sant Rafel”. I llavors cada ovella al seu corral. Les cases es van omplir de famílies que juntes van compartir la taula i la sobretaula del dia gran de la festa major.
Passades les 20:00 hores, després que el Madrid guanyés i mentre el Barça empatava contra l’Osasuna, l’Orquestra Firmament va iniciar el ball de tarda amb diversos músics, cantants i ballarines fins i tot. La gran alegria de la tarda va ser poder comprovar con el Papitu tornava a les pistes de ball. Quin goig veure’l! I res que entre pasodobles, boleros, ranxeres i valsos la sala va restar rebotida fins a l’hora de sopar. Una sala que per cert estava plena de joventut: hi havia molts nens ballant i passant-s’ho pipa.
Entremig una mica de treva per sopar i recuperar les forces compartint taula amb amics i companys.
 I com no podia ser d’una altra manera vam anar a dormir de matinada assistint a la segona part del ball. A la mitja part, després del ball del fanalet, es va fer el sorteig del pernil i va passar que la persona a qui li va tocar no hi era; una anècdota més d’una festa major efímera que es va tancar el diumenge amb el campionat de botifarra al cafè.
I res amb cel obrint-se i amb una lluna ben blanca ens vam acomiadar fins a l’any vinent!

RECULL D'IMATGES ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Més fotos a (clica a sobre): iblamablog

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs