diumenge, 4 d’agost del 2013

XERRADA DE L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC) A COLLDEJOU 010813




A dos quarts de nou va començar l’acte a la sala del Ball. Membres de l’Assemblea de Mont-roig (en Quim i en Nicola) ens van fer una xerrada dividida en tres parts: presentació de l’Assemblea, aproximació a la Via Catalana i torn de preguntes i propostes. En la primera part ens van fer cinc cèntims dels perquès de la formació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC, www.assamblea.cat), de la qual n’és presidenta actualment la Carme Forcadell. Cal destacar que és una associació apolítica que té data de caducitat; això vol dir que només es planteja un únic objectiu: la independència de Catalunya, i que un cop aconseguit aquest objectiu es dissoldran.  També pretenen acostar-se al màxim nombre de persones per aproximar-los la realitat catalana. En aquest sentit en els darrers temps s’ha de dir que han aconseguit arribar a molta gent, mostra fidel de la participació en les diverses manifestacions i actes que s’han organitzat. En formen part institucions i entitats com l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Òmnium, la Plataforma per la Llengua, el Cercle Català de Negocis (CCN), Col·lectiu EMMA (per fer arribar la realitat catalana al món) i Sobirania i Justícia. 








En la segona part, ens informar sobre la Via Catalana. L’objectiu és fer una cadena humana des d’El Pertús a Alcanar. S’ha triat aquest recorregut atenent motius històrics (ressegueix la Via Augusta romana), motius polítics (ja que passa per les principals infraestructures moltes d’elles malmeses o a mig fer que travessen Catalunya) i per motius logístics (per no interrompre la circulació de les gran vies de comunicació del país). S’ha seguit el model de la Via Bàltica que es va fer l’any 1989 on Estònia, Lituània i Letònia reclamaven la seva llibertat i que finalment acabarien aconseguint. En terres catalanes es volen recórrer un total de 391 quilòmetres. S’ha calculat doncs que es necessiten al voltant de 391.000 persones per ocupar tot el territori. L’hora punta es pretén que sigui les 17:14h. En aquest moment d’una punta a l’altra es vol que els participants es donin les mans agermanant així aquest sentiment.
La via està dividida en un total de 749 trams de 500 metres cadascun d’ells. Els trams que d’alguna manera pertoquen al Baix Camp són: Vandellòs-l’Hospitalet (27), Pratdip (6), Mont-roig (16), Vilanova d’Escornalbou (3), Montbrió (10), Riudoms (11) i Reus (21).
Per inscriure’s es pot fer de manera individual o per grups des de via.assemblea.cat.
Si es volen fer consultes es poden fer mitjançant correu electrònic via@assemblea.cat o per telèfon al 9353500979.
Per apuntar-vos-hi i anar en grup ho podeu fer dirigint-vos al Joan Joglar que té la llista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs