dilluns, 29 de juliol del 2024

CONCERT AMB LA LIA SAMPAI 270724



El vespre del dissabte ens retrobàrem a l’Àrea de lleure per gaudir d’una nova cita amb sopar i concert de la mà de l’Ajuntament. A partir de les 21h, la gent estava citada al recinte per començar amb el sopar. 


Aquest fou a base de pa amb tomàquet i embotit. Sota dels focs hi havia habilitada una barra amb tot tipus de beguda. Per rematar-ho un gelat de postres per acabar de passar l’estona en la fresqueta de la nit, a l’espera de l’actuació de Lia Sampai.Aquesta va pujar a l’escenari vestida de clar una estona més tard, essent acompanyada al piano. Així piano i veu ens van oferir un concert íntim preciós i és que la veu de la Lia t’entra per l’oïda i s’endinsa fins al cor.







La cantautora ens va oferir un repertori de cançons que ha recollit en tres treballs: La fada ignorant, Amagatalls de llum i Un Delta fràgil. Com que la veu era clara i entenedora vam poder copsar millor unes lletres que ens van retornar a la infantesa, al Nadal, a l’amistat, als avis, als pares, al poble... Els seus escrits ens permeteren conèixer per una estoneta el seu món més íntim, des de Cerdanyola fins a les Terres de l’Ebre, on hi té part de les arrels familiars. Molt recomanable deixar-se portar per aquesta veu dolça i fràgil i repassar lentament sense presses les lletres precioses de la Nina, la nit del foc, Eudald, Vens, l’Home de foc o Els ulls de ma mare. A ben segur que se’n sentirà parlar! Des de lo Collet i des de Colldejou li desitgem tota la sort en la seva carrera.

Imatges: Joan Gaya i Isaac Blanch

6a TROBADA A CASTELLVELL 270724



Aquest passat dissabte 27 de juliol ens vam desplaçar a Castellvell  per participar de la sisena trobada de gegants celebrada a la vila. Les colles participants foren les següents: la Colla nostra de Fraga, el Lluert de Castellvell, el Lleó de Constantí, la colla de Sant Pere i Sant Pau i la colla de Colldejou. Una mica abans de les sis de la vesprada vam fer cap al punt de trobada, just a la rotonda d’entrada. La plantada era al costat, al carrer Sant Jaume. Les figures van estar exposades allà aproximadament una hora i és que passades les 19h va arrencar el cercavila en direcció o l’església. Gegants i grallers recorreguérem la part més antiga de la vila: carrer Major, carrer Església, carrer Sant Joaquim, carrer Sant Antoni i plaça Catalunya. Justament en aquest tram final és la part del recorregut més bonica; primer tot passant per davant de l’església de Sant Vicenç Màrtir, després en la confluència en baixada entre els carrers Sant Joaquim i Sant Antoni i finalment a la plaça de l’Ajuntament. Allà ens vam donar pas a les colles una per una. Cadascuna va fer el seu ball de lluïment per cloure la trobada amb una massiva ballada conjunta final. En poc més d’una hora el trajecte s’havia completat. Tot i ser una tarda calorosa aquesta es va suportar prou bé. Quedava doncs anar a tancar els gegants i seure una estoneta per recuperar les forces tot esperant el sopar. Aquest es va fer en una esplanada que hi ha a tocar de l’entrada del poble. Per sopar vam tenir unes patates i olives de pica-pica, pa amb tomàquet i embotit, crispetes i galetes de postres i beguda ben fresqueta. Una bona manera d’acomiadar la vetllada amb la calor minvant i el sol ponent-se.

Us deixem amb unes quantes imatges de la trobada! 




























diumenge, 21 de juliol del 2024

MATINES AMB LA COLLA DE GRALLERS I GEGANTS DE COLLDEJOU A PRADELL DE LA TEIXETA 200724


Passaven les 9h que fèiem entrada a Pradell venint des de la Torre. Després d’una nit tropical a Colldejou en la que va costar dormir i després d’anar tard a dormir a conseqüència del Diatònic, una mica cansats però amb moltes ganes, ens vam palplantar a Pradell. Allà ens va rebre La Lourdes, a la plaça de l’església, on vam descarregar l’Espantall, l’Oriola, la Iaia i el Bob. En aquell raconet, a l’ombra van estar la mar de bé, protegits del sol, tot esperant l’hora indicada per començar. Aquesta va ser les 10h del matí. El trajecte es va dividir en dos trams: un de cara amunt en direcció a la carretera nacional i l’altre el que ens va fer dansar per l’interior d’aquesta meravella de poble. La idea era ajudar a despertar la gent després de la jornada festiva de la nit anterior. Al carrer vam tenir una parròquia fidel de seguidors de famílies senceres que ens van acompanyar en tot el recorregut. De les cases la gent va anar traient el cap pels finestrals i les balconades, talment com si s’acabessin d’aixecar. El moment més bonics han estat dos: en un arc preciós de plantes i flors al carrer Major, on vam aprofitar per fer-nos una foto de grup i a la plaça de l’església. En tot el recorregut s’ha agraït que l’Espantall obsequiés els presents amb alguna que altra remulladeta. Amb el toc a missa fet, vam realitzar la darrera ballada als peus de l’església de Sant Magdalena. La jornada la vam acabar amb un pica pica a les Escoles.

LES MATINES EN FOTOS .............



























BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs