dimarts, 25 de juny del 2024

REVETLLA DE SANT JOAN 230624

 


En una nit més fresqueta de l’habitual d’un diumenge de juny, vam donar la benvinguda a l’estiu amb la festa de Sant Joan, organitzada un any més pel Centre Cultural de Colldejou. La novetat enguany fou que la gala, per primer cop, va canviar d’ubicació de l’esplanada de l’Adf al bancal del Marcel davant de la piscina. L’organització va pensar en aquest canvi d’ubicació per acostar més la gala als assistents. Fou uns foguera més petita però suficient per cremar els mals esperits i donar pas al segon tram de l’any amb major energia. La vista amb el poble i la Mola al fons i la gala de primer pla era espectacular. Poc després de les 22h la gent va anar desfilant cap al Casal, van agafar lloc i romangueren a l’espera del repartiment del sopar. Es va anar cridant la gent per files i una mica més tard de les 23h tothom estava assegut i sopava. De menú el típic d’aquesta festa: coca amb recapte i pollastres o conill a l’ast. De postres gelat i coca de sant Joan. Amb tot, la mitja nit se’ns va tirar a sobre, moment en el que el grup Guateque va procedir a començar la seva actuació la qual s’allargaria fins ben passades les 2h de la matinada. Entremig una mica de ballaruca per moure l’esquelet i celebrar de ple l’arribada de l’estiu i de les vacances. Des del Centre Cultural agrair la col·laboració dels assistents i desitjar-vos una bona entrada a l’estiu.

Us deixem amb unes fotos de la vetllada.

 




































 

diumenge, 23 de juny del 2024

INAUGURACIÓ DE LA PISCINA 220624

 


Aquest passat dissabte dia 22 de juliol al matí es va procedir a inaugurar la nova piscina; una obra que s’ha pogut executar gràcies al Fons de transició nuclear. Les antigues rajoles blaves del l’interior de la mateixa així com les del terra amb pedretes han deixat pas a un tipus de rajola més especifica per no relliscar de marronet clar. Just a l’entrat s’hi ha habilitat uns zona amb gespa artificial amb uns bancs per poder seure-hi. A destacar també que s’ha fet una escala baixadora amb barana i més ampla i que s’ha instal·lat la dutxa al fons del recinte, a tocar del vestidor. L’aigua de la piscina s’obtindrà després d’un procés de cloració salina, fet pel que ha calgut habilitar tota una instal·lació nova sota la piscina per poder tractar bé l’aigua. Una obra de la qual se n’ha encarregat el Pere. Es calcula que en tot el procés hi intervindran aproximadament un 85% menys de productes químics.

Doncs bé la Diputada provincial de Tarragona Assumpció Castellví, que a la vegada és  alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet junt amb el Marc Barrera van procedir a la inauguració de la instal·lació. Acte seguit els més joves van ser els encarregats de participar en el primer bany de la temporada. Mentrestant, a l’ombra dels paraigüets, vam assaborir els canapès i la beguda del pica-pica, especialment preparat per a l’ocasió. I si, al final vam prendre un primer bany amb l’aigua ben fresqueta. Inaugurada queda la instal·lació; inaugurada queda la temporada estival 2024.

Us deixem algunes fotos de la jornada 





















BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs