dilluns, 15 de maig del 2023

CAP DE SETMANA DE SANT ISIDRE 13-140523


 

DISSABTE 130523 – LA FESTA DE LA GENT GRAN

Al punt de les 12h, Mossèn Carlos ha oficiat la missa en honor a Sant Isidre. S’ha de dir que l’església feia la mar de goig; dels dies de major afluència. Acabat l’ofici, els feligresos i el Mossèn hem decidit que trèiem la imatge de Sant Isidre en processó. I així ha estat; entre cants i resos, hem fet el recorregut habitual de les processons. De tornada a la plaça s’ha procedit a la benedicció del camp. Enguany, la benedicció ha vingut acompanyada de la rogativa per demanar pluja; mentre caminàvem una fina pluja ha començat a caure. De tornada a l’església hem venerat Sant Isidre als peus de l’altar.



 



 






 





 

A la sortida era evident que el temps havia canviat. Llavors hem anat tirant cap a l’Hotelet. Allà, el xef Jordi Rodríguez estava acabant de preparar el dinar amb el seu equip. La gent poc a poc ha anat arribant i abans d’entrar al local hem fet la foto de família de tots els presents. Al punt de les dues s’han començat a servir els plats. A la taula hi havia pica pica. Hi ha hagut un primer plat amb ensaladilla russa i embotit variat i de segon el plat estrella: arròs de peix. Postre, cafès i begudes.

 




                                                         Foto cedida per Jordi Sierra





 

A la tarda ha vingut el ressopó. A la sala del ball i amb el temps complicant-se, els amics de ‘Cubata de Son’ ens ha ofert una sessió de ball preciosa amb temes de tota la vida, i sobretot amb aquell ‘salero’ i salsa que els fa únics. Les balladores i els balladors han anat ocupant la pista. Hi havia moltes ganes de moure l’esquelet.  A la mitja part, hi ha hagut xocolata desfeta i coca de la Serra de sucre per a tots els assistents. I llavors els precs a Sant Isidre han començat a fer efecte. Una pluja forta, tot i que ha estat poc duradora, ha regat una mica el terme: 8 litres en 24 hores. Cal que plogui molt més però benvinguda sigui aquesta plugeta. A tocar de les 21h el ball s’ha donat per acabat resseguint les darreres coreografies des del mig de la pista.




 

















 

Felicitar a tota la gent gran del poble! Per molts anys!

DIUMENGE 140523 – VERMUT AL CASAL

A quarts d’una els veïns del grup ‘Eslornafolk’ s’han anat col•locant al voltant d’una enorme taula a la part central de la sala del Ball. Ens han ofert uns sessió de versions de cançons tradicionals de la terra i el nostre imaginari cultural amb instruments tradicionals (guitarres, acordions, flautes travessera i dolça, percussions variades...) i altres d’improvisats com morters, culleres... Quasi una trentena d’integrants entre músics i cantants que ens ha obsequiat amb un toc musical completament diferent de tot el que s’ha pogut veure fins ara al poble. De fet, el format és tan original que els que en teoria érem els espectadors hem acabat integrats en la festa musical. Mentrestant, hem pogut fer el vermut amb patates, musclos, olives i fuet, a l’espera del plat fort: la fideuà. Aquesta ha arribat a la sala amb tots els honors passades les 13h. I a cantar, a ballar -fins i tot- i a participar de la festa. Una jornada que ha finalitzat més enllà de les 14h. Una nova entrega del certamen "Colldejou viu la música".



 









 







 







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs