dijous, 11 de març del 2021

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A COLLDEJOU 070321


 

A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona,
de classe baixa i nació oprimida.
I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.

Maria Mercè Marçal

Aquest passat dia 7 de març, a Colldejou, ens vam sumar a les reivindicacions del dia 8 de març en favor de la Dona. És una evidència que el maltractament que la Dona segueix rebent de part d’aquesta societat -encara massa masculinitzada- no s’erradica, i això en ple segle XXI és una vergonya. Clar queda que manca un llarg camí per recórrer! 


 

Doncs bé, en una iniciativa molt maca, al poble es va voler donar veu a grans Dones de la història a partir de frases cèlebres que han pronunciat en diferents contextos i moments. Des de la botiga, de la mà de la Montse i la Mar, es van seleccionar diferents frases de dones cèlebres que van ser recitades per dones del poble de diferents edats i gravades en peces d’àudio. Es van recopilar i després @Ricderiure les va fusionar en un vídeo on se sentien els àudios gravats de viva veu i es veien les cares les autores de la frase.

Agrair la participació!





Així, al punt de les 13h pels altaveus del poble es va passar l’àudio perquè tothom en pogués tenir un testimoni. Al mateix temps el vídeo quedava penjat a la xarxa Youtube i es pot visualitzar en l’enllaç que us adjuntem, sota el títol “8M 21 Frases feministes a Colldejou”:  




 ENLLAÇ VÍDEO

Després pels mateixos altaveus vam poder escoltar una llista de l’Spotify especialment escollida amb cançons de caire feminista i reivindicatiu totes elles de dones. La veritat és que a l’hora d’escollir els temes és impressionant testimoniar la multitud d’autores i cançons que hi ha. Es pot recuperar en qualsevol moment entrant a: @Iblama i playlist “Dones”.






L’endemà dia 8 de març en el dia internacional de la Dona no només ens vam afegir a tota reivindicació a favor de la Dona sinó que vam retre el nostre humil homenatge a totes aquelles víctimes de la violència de gènere i a totes aquelles dones que se senten maltractades. Cal fer molt més per tenir el total reconeixement i la total paritat en tots els racons de la nostra societat. La lluita doncs continua!


 

Des de Lo Collet hem fet una selecció de les frases més maques i profundes d’aquestes Grans Dones que volem compartir en aquest article.

La vida s’encongeix o s’expandeix en proporció al coratge de cadascú. Anaïs Nin

No desitjo que les dones tinguin poder sobre els homes, sinó sobre elles mateixes. Mary Wollstonecraft

No sóc un ocell i no m’atrapa cap xarxa; sóc un ésser humà lliure amb un esperit independent. Charlotte Brontë

No es neix dona, s’arriba a ser-ho. Cap destí biològic, psíquic o econòmic defineix la figura que revesteix en el si de la societat la femella humana; és el conjunt de la civilització el que elabora aquest producte intermedi entre el mascle i el castrat al qual es qualifica de femení. Simone de Beauvoir.

Vaig necessitar força temps per desenvolupar una veu, i ara que la tinc no callaré. Madeleine Albright.

L’acte més valent per una dona és pensar per si mateixa i en veu alta. Coco Chanel
El feminisme no és exclusiu per a les dones, sinó que ha de permetre que tothom pugui viure més plenament. Jane Fonda

El feminisme no tracta de fer fortes les dones. Les dones ja són fortes. Es tracta de canviar la forma en què el món percep aquesta fortalesa. G. D. Anderson.

Algú feminista és qualsevol persona que reconegui la igualtat i plena humanitat en dones i homes. Gloria Steinem

El meu silenci no em va protegir. El teu silenci no et protegirà. Audre Lorde

Sóc dona i escric. Sóc plebea i sé llegir. Vaig néixer serva i sóc lliure. A la vida, he vist coses meravelloses. A la vida, he fet coses meravelloses. Rosa Montero.

La humanitat necessita homes i dones, i tothom és igual d’important i necessari. Aleshores, per què les dones som considerades menys importants? Beyoncé 


 

1 G.D. Anderson, 2Audre Lorde, 3 Coco Chanel, 4 Jane Fonda, 5 Maria Mercè Marçal, 6 Rosa Montero, 7 Charlotee Bronte, 8 Simone de Beauvoir, 9 Anaïs Nin, 10 Madelaine Albritght, 11 Mary Wollstonecraft, 12 Beyoncé

 

 





 


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs