dilluns, 2 de desembre del 2019

ESCUDELLADA GROGA A COLLDEJOU 011219


De nou a Colldejou hem fet bullir l’olla; i de quina manera! Com sempre per una bona causa. El CDR de Colldejou, aquest passat diumenge, ha organitzat una escudellada popular per recollir diners per ajudar la gent que ha patit sobre la seva persona la injustícia d’un empresonament o l’inici d’un procés judicial arbitrari relacionat amb el Processime català. I és que n’hi ha per llogar-hi cadires. A part dels polítics i líders catalans hi ha un munt de persones anònimes que tenen obertes causes; una cinquantena de persones! Doncs benvinguda l’ajuda que entre totes i tots hi puguem donar, no només moralment sinó econòmicament. I ens hem podem sentir ben orgullosos ja que s’han recaptat 624 euros que seran ingressats en breu per ajudar en el que faci falta.



La jornada va començar el dissabte a la tarda. A les Escoles velles l’Anna Maria, la Nuri, la Magda, la Xell i la Pili es van posar a treballar per preparar el brou de l’escudella, tasca que es va allargar fins l’endemà a mig matí amb el bullit adequat.



Mentrestant, a dalt a la sala, un altre grupet de gent l’anava arranjant. Garlandes grogues al sostre, parar taules, parament divers i penjar cartells i estendards variats.




Darreres proves de so a la sala, porrons omplerts, calefacció encesa, espai per escriure una carta als presos, l’urna de l’1-oct de Colldejou per fer donatius, rectificat de sal a les Escoles... Tot a punt per l’hora de dinar.








A quarts de dues els assistents van anar arribant a la sala. A l’entrada, una enorme estelada ens donava la benvinguda. Als laterals s’hi podien observar un conjunt de cartells amb les lemes de totes les manis i convocatòries en les que hem participat des de fa molts anys. Sota les fornícules dels vells cups, les cares dels nostres líders empresonats i d’altres noies i nois també encausats injustament en els darrers temps.





Mentre la gent xerrava animada, des de les Escoles es va pujar l’enorme olla amb l’escudella. Asseguts ja a taula, primer es va repartir un pica pica a base d’olives i patates. Posteriorment, es repartiren els bols amb l’escudella, taula per taula. Hi havia molta gana! Realment, l’escudella va quedar boníssima i es va poder repetir tot el que es va voler. De fet és un menjar ideal per aquests dies que fa frescota! En acabar, taronja, coca de sucre i cafès i licors per a tothom. La jornada va concloure amb un vídeo recordatori de totes les manifestacions i actes als que hem assistit des de 2010 després que el TC ens tombés l’Estatut que el poble de Catalunya havia aprovat. Quasi 10 anys que ens han dut a llocs tant dispars com Barcelona, Mont-roig, Estrasburg, Reus, Brussel•les, Perpinyà, Tarragona o Madrid per fer sentir la nostra reivindicació de justícia i llibertat.
















Agrair de tot cor a totes aquelles persones que ahir solidàriament vau col•laborar d’alguna manera o altra a fer possible aquesta jornada! Junts ens en sortirem; no en tinguem cap dubte!


----- Fotos cedides per: Madalena i Iblama.

2 comentaris:

  1. Des de Cambrils, els Avis i Àvies que us vam acompanysr, us volem donarles gràcies pel tracte rebut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser un plaer enorme comptar amb la vostra presència! De tot cor que us ho volem agrair! Una abraçada enorme família!

      Elimina

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs