dimecres, 16 d’octubre del 2019

28ª TROBADA DE GEGANTS EN LA FIRA DELS BANDOLERS 131019


Enguany no va tocar pluja, va tocar núvols i per estones una solejada de campionat. Primer de tot, un bon esmorzar amb pa amb tomàquet i embotits variats al pavelló. De postres cafès i fruits secs de la terra. La gent de les 17 colles començàrem a passar una bona estona plegats. I com que s’acosta Nadal a vendre números de loteria. A veure si hi ha sort!












Acabat l’esmorzar sota de les escoles, els gegants van arremolinar-se perpendiculars al mur. Una cinquantena de gegants i figures a la capital dels bandolers. La trobada és en el context de la Fira del Bandoler precisament, just abans de la festa major de la vila.




Passat el migdia el cercavila arrencà majestuós. Els moments més intensos es viuen des de l’alçada dels portals fins a la plaça del Portal; encreuament neuràlgic de la fira. En tot aquest tram s’hi acumula una gentada impressionant fins i tot entre les paradetes firals o asseguts a les terrasses dels bars. Passada i aturada final a la plaça de Lluís Companys. La novetat; els gegants entraven a plaça sent anunciats per la megafonia però no ballaven. Al final si que hi va haver un llarg ball final de tots els participants.

















Per acabar entrega de records i sentit final amb l'himne dels Segadors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs