dimecres, 14 de febrer del 2018

CLOTXA PER LA MARATÓ DE TV3 A COLLDEJOU 110218



Colldejou va tornar a lluir una de les seves millors gales. Fins a 172 persones van apuntar-se per participar i col•laborar en aquesta diada. El fi s’ho valia: ingressar els beneficis a la Marató de 2017, oganitzada de nou per TV3, destinada a les malalties infeccioses.







A mig matí, els focs col•locats al frontó van començar a fumejar. Calia coure les cebes, la tomaca i els alls al caliu. I amb tot això cuit era essencial poder aconseguir una bona brasa per coure després la llangonissa i l’arengada. A l’interior de les escoles velles es van anar filtrant els cafès, tallar els pans i preparar els plats amb les arengades i les llangonisses per ser entregades als assistents. Una mica d’airet acompanyat però d’un bon solet, van permetre que la jornada a peu de frontó fos agradable. La nit abans la sala del ball va ser parada amb les taules, les estovalles, els gots i els tovallons i els logos de la Marató.
I així el migdia va acabar arribant.












Lentament la gent agafà lloc a les taules i baixà al frontó, on es repartirem els ingredients per cap. Amb els focs roents, cadascú es cogué els talls al gust. Tocaven les dues al poble quan les darreres persones donaren per finalitzada la cocció. I cap al casal; arribava la millor hora del dia: l’hora de dinar! Vam asseure’ns i ben fumats, fent honor al sobrenom dels colldejouencs, ens disposàrem a escarxar els alls, esmicolar la ceba i sucar el pa amb la tomaca. Tallets de llangonissa i trocets d’arengada, tapa de molla al pa acabat de torrar, sal, oli a raig i a ‘jalar’. De postres tarongeta per fer baixar i cafès i licors.











Abans de dinar es van vendre tickets pels sortejos que hi va haver després. Havent dinat la canalla es va disposar a fer de mà innocent en el sorteig del pernil i el tractament de fish pedicure a Las Termas de Ruham de Reus (gentilesa de la casa). El pernil va tocar a la Fineta i el tractament a la Roca. 
En un tres i no res vam arreplegar les taules i -novetat- férem la recollida selectiva de les restes orgàniques, el rebuig, el plàstic i els cartrons. Ben separat i amb els seus sacs corresponents. I és que Colldejou, des d’aquest 2018 aposta per la recollida selectiva de les escombraries promovent la recollida porta per porta i al llarg de la setmana. Enhorabona!





Arribà llavors el moment de l’escola de ball Bàsic. Les companyes i companys van ocupar la pista i van ensenyar els passos bàsics de diferents balls com per exemple tangos, passo dobles, valsos... Qui ho va voler -sobretot els que van perdre la vergonya- van sortir al terra llisquent per ballar i gaudir d’una tarda esplèndida; van fer baixar més ràpidament la clotxa. El nostre agraïment a aquest grup que altruïsticament puja a Colldejou per fer-nos moure l’esquelet.







Passats tots els comptes ens congratulem de dir que gràcies a l’enorme esforç de la gent del Centre Cultural de Colldejou la jornada de la clotxa ha recaptat un total 1495€ entre la xocolatada del mateix dia de la Marató i la Clotxa. A dia d'avui el marcador global de diners recaptats és aquest: 7.215.676€. Moltes gràcies a totes i a tots!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs