dimarts, 18 d’abril del 2017

SETMANA SANTA A COLLDEJOU 2017

FOTOS: Montse Mestre i Joan Gaya.


S’ha acabat una de les setmanes santes amb millor temps dels darrers temps, almenys -diuen els entesos- dels darrers deu anys. Així que les cases del poble, ja sigui amb particulars com de lloguer, ha anat omplint-se especialment en el tram final. Fins i tot, l’Hotelet, amb els nous inquilins obrí les seves portes amb una festa de recepció per tot aquell qui ho va voler. Allà ens van presentar la carta que oferiran als clients. Unes xanques van donar la benvinguda els visitants i amenitzaren l'estoneta.



Han estat un dies per gaudir no només del bon temps sinó de la florida i de la verdor del nostre terme, de la família, els fillols, els padrins, els actes més litúrgics i la mona, finalment. Mentre els horts dels voltants del poble ja estan femtats i llaurats i a punt de ser sembrats, la Mola ens ha ofert una florida espectacular. Caminar-hi un gaudi únic en aquest temps!




En l’àmbit més espiritual, la parròquia de Colldejou va permetre als fidels poder seguir els moments més emotius; des de la benedicció de les palmes, palmons, rames d’olivera i llorer el diumenge de Rams, al darrer sopar, vetlla, mort i resurrecció de Jesús.






Uns dies en els que el poble ha omplert quasi totes les places per aparcar de places i carrers. Un poble que amb el bon temps tornava a recuperar aquell to dels estius, amb nens, pares i gent gran al carrer passant una bona estona a la fresca. I el diumenge a buscar la mona a casa dels padrins. Fillola padrina i padrí han repetit l’acte tradicional de l’entrega de la mona; hem de fer el possible per no perdre’l. I dilluns, en un dia excepcional i amb l’àrea de lleure ben plena, excursioneta i a menjar-nos la pasta plegats amb familiars i amics.




Uns dies que hauran anat molt bé per fer una breu aturadeta en el calendari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs