dimarts, 13 de setembre del 2016

DIADA DE CATALUNYA A TARRAGONA 110616


Èxit rotund d’una nova manifestació a favor de la independència. Aquesta vegada s’ha buscat deslocalitzar-ho a Tarragona, Berga, Salt, Lleida i Barcelona. Cadascuna d’aquestes poblacions ha vist com la gent es bolcava en la reivindicació de trencar d’una vegada per totes amb l’Estat espanyol. Nosaltres hem assistit a Tarragona, on es diu que hi havia 110.000 persones. Des de Colldejou en Centre Cultural va posar un bus a disposició de la gent. Aquesta vegada però la gent ha estat una mica més dispersa al llarg del tram 28.



A les 16h la Rambla ja bullia. Qualsevol ombra era bon per aixoplugar-se de la intensa calorada. I és que un dels termòmetres d’una farmàcia dels voltants marcava 34 graus. Després de diferents assajos, a les 17:14h les campanes de la Seu Vella de Lleida han donat el tret de sortida. Cada persona comptava amb una cartolina groga amb forma de punter que quan ens han indicat hem malçat per representar que estem a punt al so d’una melodia que es veu que era de la República. Es poden fer moltes valoracions i segur que totes són adequades, però jo em quedo amb haver-hi participat un any més -i ja en van 6-, alertar als polítics que avancin i sobretot demostrar que som poble unit capaç de donar la cara sempre que se li reclama. Estem davant un nou toc d’atenció vers l’inamovible Estat espanyol. Si no doneu una resposta al problema català no us en sortireu. No podeu mirar cap a una banda i obviar el cas català, ja que sinó us esclatarà a la cara. Felicitats Catalunya per una nova Diada pacífica, tranquil•la i reivindicativa. Mentrestant que el Sr. Margallo vagi dient que els independentistes som pitjors que els terroristes. Quin fàstic! Entre els manifestants destacar l’assistència al tram de Tarragona de la Presidenta del Parlament la Carme Forcadell. El final de l’acte ha estat marcat per diversos parlaments dels que destaquen els dels presidents d’Òmnium Jordi Cuixart i el president de l’ANC Jordi Sànchez. En una excel•lent vesprada, els Xeic ens han ofert un concert a tocar del balcó del Mediterrani que ha comptat amb la col•laboració de músics il•lustres de cada nostra com en Pemi Fortuny i Joan Reig. El moment més bonic ha estat quan han cantat conjuntament del tema de la diada 2016 ‘Endavant les atxes’.


























Acabada la jornada, encara amb un nus al coll, hem tirat Rambla avall buidats amb el sentiment d’haver complert un any més i amb el convenciment que estem reclamant el millor per la nostra terra i la nostra gent. Endavant les atxes i Visca Catalunya!!!!

× Fotos cedides per: Roca Mallafré, Enric Muntane, Montse Barceló i Iblama. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs