dimarts, 19 d’agost del 2014

TROBADA HOSPITALET DE L'INFANT 120814

Aquest passat diumenge 17/08/2014, a Hospitalet de l’Infant s’ha celebrat la 27ena trobada de gegants, en el context de les festes de sant Roc. Hi ha participat les següents colles: Seròs, Pallaresos, Camarles, barri dalt Tivissa, Colldejou, Esmarris Creixell, Tortosa, Ulldecona, grup cultural les Garrigues, tota l’Endenga Cambrils, capgrossos Vandellòs i batuquets, cavallet i colla gegantera Foment de l’Hospitalet.
La plantada fou davant mateix de l’Hospital en una tarda no massa calorosa. Tot i que s’ha de reconèixer que a mesura que avançava el cercavila la calor augmentava. Donat el tret de sortida vam anar voltant diversos carrers entre l’antic Hospital i el mar.









Aquesta és de les trobades en la que la gent hi participa força, especialment a les places i alguna raconada com la de l’església. Sobretot quan les figures amfitriones fan l’entrada triomfal ja sigui el cavallet, el frare Celestí, els batuquets o els gegants Blanca i Pere d’Anjou.
La trobada va finalitzar a la mateixa esplanda de l’Hospital. Davant d’una gentada que romania expectant les diverses colles van anar fent entrada tot ballant al mig, mentre eren presentats. Al final una ballada conjunta, mentre el dia s’esllanguia, va posar el punt i final a la trobada.

Per tancar la vesprada, els participants van poder gaudir d’un sopar a base de carn a la brasa. Asseguts a la taula vam gaudir dels focs que tancaven les festes de sant Roc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs