dilluns, 10 de març de 2014

CLOTXA I RECOLLIDA SIGNATURES ANC 090314


FESTA DE LA CLOTXA A COLLDEJOU 090314
Un any més, el Centre Cultural de Colldejou ens va oferir una nova oportunitat de recuperar una vella tradició: la festa de la clotxa. En homenatge a aquells pagesos i aquells pastors que passaven llargues hores de treball al camp, fora de casa.
De bon matí, mentre uns tallaven el pa i preparaven cafè, els altres es van dedicar a encendre els focs per anar coent les cebes, els alls i les tomaques. Fins que, a tocar del migdia, a mesura que la gent anava arribant al frontó, es van deixar els plats preparats amb la llangonissa i l’arengada per coure.


* Més fotos a (clica) Iblama blog
A l’hora de repartir es donà: el mig pa de mig tallat per la meitat, una ceba, una tomaca, alls, l’arengada i la llangonissa. Cadascú s’ho va preparar com va voler. Habitualment se sol fer així. Primer torres una mica el pa -havent-ne tret prèviament la molla clar-. En segon lloc hi fregues una mica d’all, hi suques la tomaca i hi esmicoles la ceba i l’arengada. Hi trosseges la llangonissa, ho remulles amb oli i hi poses la tapa i a menjar.
La sala del ball va quedar petita. Més de 125 persones  van participar de la festa.
Al final una taronja per fer baixar i cafès i licors per a tothom! I au a gaudir de l’esplèndida tarda que va fer xerrant amb el solet ben present al parc.

RECOLLIDA SIGNATURES ANC 090314
Aquest passat diumenge membres de l’Assamblea Nacional de Mont-roig , en el context de la festa de la Clotxa que es va fer al poble, van situar un estand al frontó per recollir signatures en la campanya Signa un vot per la independència.
 'Signa un vot per la independència' és el primer dels cinc projectes que l'ANC engegarà aquest 2014 amb la consulta del 9 de novembre a l'horitzó. Aquestes signatures es basen en el dret de petició, un dret fonamental recollit per la Constitució i per l'Estatut. Es tracta de demanar al Parlament de Catalunya que convoqui un referèndum sobre la independència i que, en cas que no sigui possible per la prohibició de l'Estat, es declari la independència de forma unilateral d'acord al dret internacional. Qualsevol català, espanyol o ciutadà de la Unió Europea que tingui més de 16 anys pot signar aquest dret de petició.
Com sempre, les colldejouenques i els colldejouencs van participar-hi de forma massiva.

*Més fotos a (clica) Iblama blog

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs