dilluns, 13 de maig de 2013

SANT ISIDRE I DIA DE LA GENT GRAN 110513SANT ISIDRE 110513
Amb els rierols dels terme plens de vida i les hortes a punt d’esclatar, es va celebrar a Colldejou –per avançat la festa de Sant Isidre patró dels pagesos. El dia assenyalat és el 15 de Maig però al poble, si no coincideix, sempre es col·loca la festa en cap de setmana. A més es un dia doblement especial perquè l’Associació de Dones organitza la Diada de la Gent Gran.
A dos quarts d’una es va celebrar a l’església la Missa en honor a sant Isidre. En acabar vam treure al coll la imatge del sant, tot passejant-la pels carrers del poble. A l’arribar al final de carrer de l’Obac, a tocar de ca l’Escoda i darrere de cal Racó, el Mossèn vas procedir a beneir les terres de nord a sud i d’oest a est, tot invocant al sant perquè les properes collites siguin ben bones. Mentre la gent s’anava girant va beneir simbòlicament les terres.
A tocar de les dues la gent gran es va anar retrobant al Restaurant Aires de Colldejou. L’Associació de Dones els va convidar a dinar. El menú va consistir en una generosa amanida de formatge i fruits secs de primer i pollastre amb bolets de segon. De postres gelat i cafès.
Lluny d’aturar-se la festa va traslladar-se al Casal. L’Ajuntament ens va obsequiar amb l’actuació de la Cobla ..... Van fer una bonica actuació dividida en dos parts. En la primera va ser més tipus concert, amb la gent asseguda escoltant les cançons. En la segona, es van arramblar les cadires per deixar lliure un espai considerable per fer una bona rotllana per ballar sardanes. I si els més atrevits van ballar les sardanes que tocava la cobla de la Fatarella. I entre mig es va repartir una coca amb sucre deliciosa acompanyada de vi ranci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs