dilluns, 1 d’octubre de 2012

GEGANTS A VANDELLÒS I ALMOSTER 300912 I REUNIÓ LO COLLET 270912


GEGANTS A VANDELLÒS. MATÍ 300912. 
En el context de les Festes de sant Cosme i sant Damià, després de la tornada de les pluges i mentre els operaris muntaven el castell de focs al camp de futbol, ens hem trobat a la plaça els gegants de Salou, els l’Hospitalet i els de Colldejou. Eren les 12 hores. Hem participat en un breu cercavila que ha finalitzat amb una ballada per colla a la mateixa plaça, a la que s’hi ha afegit els Batuquets de l’Hospitalet, mentre la gent feia el vermut aprofitant el solet. La jornada s’ha tancat amb una ballada final conjunta.

 

TROBADA D’ALMOSTER. TARDA 300912.
A l’Avinguda Catalunya a partir de les 17:30 hores, la Mulassa de Falset, la Colla Pessigolla de Valls, la Unió de sant Pere i sant Pau, la colla de les Borges del CAMP, la de Colldejou, la d’Alcover, la de Bràfim, l’Aleixar, la Pobla de Mafumet, Botarell, el Pla de santa Maria, el calçot de Valls i la d’Almoster, hem anat plantant el gegants en el lloc assignat. A les 18h tocades la Mulassa de Falset ha iniciat el cercavila ascendit cap a la part més antiga del poble pels costeruts carrers, passant per davant de la blanca església de sant Miquel. En pic hem estat a la part alta, on hi havia l’ajuntament vell, i mercès a la claredat del dia, hem pogut divisar des del mirador tot el litoral de la costa daurada. I és que al llarg del recorregut els gegants s’han anat detenint i això ha permès certs moments de gaudi.
Una per una les colles han tornat a descendir i fins tornar a tocar de la Cooperativa on han estat presentades una per una i ens han ofert un ball de lluïment al davant de la font. El moment àlgid l’han posat l’Àgata i el Miquel, els gegants amfitrions. De nou han tornat a plantar els gegants tot esperant que totes les colles ballessin. I amb el sol decaient a l’uníson hem fet la ballada final i s’han repartit els records de la trobada (una ampolla d’oli D.O. de la zona).
La nit l’hem acabat amb un bon pa amb tomàquet i embotit al Centre Polivalent i sota l’atenta mirada dels gegants d’Almoster que ja descansaven a dalt de l’escenari. La sorpresa l’hem trobat en els postres on ens han obsequiat amb uns boníssims bracets de gitano.


REUNIÓ CONSELL DE REDACCIÓ DE LA REVISTA LO COLLET 270912
El passat dijous ens vam reunir a les Escoles per tancar l’edició del proper número 54 de la revista. En aquest número es podrà seguir una crònica de la festa major de sant Llorenç, les trobades que s’han fet amb els gegants, el seguiment de la Manifestació de l’11, l’Ha passat trimestral... així com es podrà tenir accés a articles d’opinió i articles d’interès variats.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs