dilluns, 16 de setembre del 2024

CASAMENT PILI SOLSONA I ÒSCAR SIERRA I XVIa TROBADA A CAMBRILS 140924

 


NOCES PILI SOLSONA I ÒSCAR SIERRA A COLLDEJOU

A les 13h els nostres companys Pili i Òscar es van donar el ‘Si’ a l’Ajuntament de Colldejou, en una cerimònia presidida pel Regidor Jordi Sierra. Al sortir de la celebració, la Colla de gegants els va retre un homenatge amb el toc d’unes cançons de gralla i amb el ball al mig de la plaça amb la Iaia, l’Oriola i l’Espantall en el seu honor. En acabat, l’arròs fou llençat sobre la parella al temps que acabaven de baixar les escales del Consistori. Gentilesa dels esposos vàrem fer un pica-pica plegats al Casal.

Felicitar als esposos, a la filla Arlet i a les famílies respectives. Un goig sempre comptar amb vosaltres! Un homenatge ben merescut al nostre timbaler i família.












 

XVIa TROBADA DE GEGANTS DE CAMBRILS

En una tarda rarament fresqueta per ser el mes de setembre, ens vam trobar a la plaça de la Vila de Cambrils per participar de la plantada a partir de les 18h. Les colles convidades foren un total de 12: Superdrac de Reus, Colldejou, Vallbona d’Anoia, Colònies Montbrió, Móra d’Ebre, Castellnou de Seana, els Micos de la Canonja, Riudoms, Móra la Nova, Castellvell del Camp, l’Espluga Calba i Tota l’Endenga de Cambrils.

Al punt de les 18:30h la trobada va arrencar cap al Carrer dels Immolats. L’ascens pel Carrer de les Creus fou espectacular, tot passant per l’Església de Santa Maria; el tram més concorregut. Finalment, arribàrem a l’Avinguda del Mil•lenari, el centre neuràlgic de la part final de trobada. Una per una les colles foren cridades per fer el ball de lluïment a tocar del portal del Carrer Major i del monument ‘Estela falç’. Resseguint la muralla en el seu tram, es feu una nova plantada amb les colles participants. A dalt de l'escenari entregaren els records del setzena trobada, després dels discursos pertinents de les autoritats. El punt culminant arribà amb la ballada de Tota l’Endenga amb els Nanos i els gegants i sobretot amb la gran ballada final de totes les colles amb els gegants dansant damunt de la gespa. Un esclat de colors de paperets posà el punt i final a una gran ballada final que fou amenitzada a l’uníson per tots els grallers i timbalers assistents. A dalt de l'escenari entregaren els records del setzena trobada, després dels discursos pertinents de les autoritats.








































 Amb els gegants desats, ens vam desplaçar a la carpa de l’estació de tren per participar del sopar de colles. De menú hi hagué pa amb tomàquet i embotit i patates i olives per picar, tot tipus de begudes i refrescos i coca de postres. 





 

Ja de nit ens va acomiadar de la colla amfitriona fins a la propera, agraint la gran festa de la que ens van fer partíceps.

 

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs