dimecres, 13 d’octubre del 2021

29a TROBADA DE GEGANTS A ALCOVER 121021


Quasi dos anys després ens hem tornat a sentir colla de gegants. I és que des del 2019 que no hem pogut gaudir d’una trobada com Déu mana. El context ha estat la 29a Trobada de gegants d’Alcover. Gràcies a la bona gestió del Ricard ens hem pogut retrobar en aquesta vila màgica amb gegants, gralles i timbals.


Hem arribat amb fresqueta, tapadets. A mesura que avançava el dia però ens hem anat destapant. Al mig de la trobada el sol ha estat el gran protagonista en aquesta diada del Pilar.

Així eren poc més de dos quarts de deu que hem fet cap al pavelló per esmorzar cadascú amb el seu grup bombolla. Entrepans calentets acabats de fer, beguda personalitzada i avellanes de la terra ha estat el menú matinal. I lo millor: allargar la sobretaula amb les nostres companyes i companys.





A les onze hem baixat fins al carrer de les Rodes per fer la plantada de gegants. A la trobada hi han participat les següents colles: la Riba, Vallmoll, Pessigolla (Valls), les Borges del Camp, Masllorenç, la Selva del Camp, Colldejou, l’Indiot de Nulles i Alcover.


Al punt del migdia s’ha donat el tret de sortida. Amb el so de les gralles i els timbals hem tornat a sentir aquella fal•lera que sol córrer per les venes. Ha estat emocionant! El recorregut ha estat una mica més curt del que és habitual i és que han fet que la fira i la trobada no coincidissin en el temps. El moment més apoteòsic del recorregut ha estat just al Portal de la Saura, punt en el que s’ha arremolinat més gent. 
















A la plaça Lluís Companys, amb tot ben acordonat les colles han estat presentades i hem fet un ball de lluïment individual. Per colla s’ha fet entrega d’un recordatori de la trobada. En aquest punt volem tenir un record per la nostra actual cap de colla, la Fina Fort. Et desitgem una bona recuperació!





La trobada ha conclòs amb una solemne ballada final al bell mig de la plaça amb totes les colles participants.



Tant de bo poc a poc aconseguim recuperar la normalitat també en el món dels gegants. Perquè la fal•lera mai no decaigui!

---- Agrair les fotos cedides per de la Montse Mestre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs