diumenge, 12 de setembre del 2021

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA A COLLDEJOU 110921

Més enllà de les manifestacions a Barcelona, tot sigui dit, a les que hi portem anant des de 2010, avui hem viscut una Diada a casa nostra. I és que al final, així com abans érem els primers a muntar un bus i assistir a la convocatòria que fos, ara ens sentim una mica cansats i decebuts amb el que està fent classe política. De manera que hem optat per una reivindicació diferent. Iep; el sentiment independentista no ens el traurà ningú. Més enllà de més a la dreta, al centre o l’esquerra seguim i seguirem reclamant l’emancipació del nostre país. 



MATÍ


A les 9h era la convocatòria a la Plaça de l’església. Hem sortit amb cotxes fins al Parc de Trucafort. 




Allà hem anat seguint la ruta marcada el dia anterior per arribar fins al moli 909 (gràcies Eduard per l’assessorament). Des d’aquest punt els 16 representants de Colldejou hem agafat un estret corriol que ens ha dut fins a l’Enderrocada. 



Un trajecte de poc més de mitja hora anant xino xano tenint en compte que venia el Salvador (92 anys; felicitats) i l’Agnès (de 3 anyets). Després d’anar planet el camí ha fet un descens. Des d’allà hem tingut el primer contacte visual amb aquesta raconada meravellosa. 




Eren dos quarts d’onze que ja érem al cim de l’Enderrocada a uns 700 metres d’alçada. No cal dir que la vista del Camp de Tarragona és imponent. 





Han caigut quatre gotes i estava mig ennuvolat. A tocar de les 11h ens hem acabat trobant amb la resta de pobles de la Baronia. Hi ha hagut gent de Vilanova, l’Argentera, Duesaigües, Pradell i Colldejou. Al voltant de 100 persones ben unides per un mateix sentiment. 

Després d’esmorzar i degustar els fruits secs i mistela, hem baixat a la part baixa de la muntanya per procedir a fer la filera amb les estelades de cara a mar. 





Llavors un dron ja fet acte de presència per immortalitzar el moment. Fotos cedides des de l'Argentera.











TARDA

Una mica abans de les 17:14h, la sardana Santa Espina ha estat el punt de partida de la vesprada. Amb les veus de la Marta Romero, l’Ester Rofes, la Xell Gaya i L’Isaac Blanch hem procedit a fer la lectura del manifest de la Diada de l’ANC. 



Aquí podeu rellegir l'escrit: 

Després ha estat el torn del Cant de la Senyera i l’Himne dels Segadors. Acte seguit el gran poema de Miquel Martí i Pol ha estat recitat per aixecar una mica els ànims. 


La tarda l’hem acabada a la fresqueta a la barana escoltant música catalana de diferents èpoques fins a l’hora de la Missa.

Tinguem-ho ben present: ‘tot està per fer i tot és possible! A seguir endavant! 

VISCA CATALUNYA LLIURE!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs