dilluns, 15 d’octubre del 2018

XXVIIa TROBADA DE GEGANTS D’ALCOVER 141018


Sortírem de les nostres respectives cases amb uns aiguats que la veritat, presagiaven un mal dia. Vam arribar a Alcover passades les 9. Hi havia brasa per esmorzar. Així que vam agafar la ració de llonganissa,
cansalada i botifarra negra i ens vam posar-ho a coure. A mig esmorzar l’aigua va fer cap a la vila del bandoler.




Passat el xàfec el gruix de les colles va anar arribant. I noi, com si el temps ens volgués donar una treva, no va ploure més mentre els gegants ocuparen els carrers. Així que vam poder celebrar la vint-i-setena trobada d’Alcover normalment. Llàstima que el mal temps va deslluir una mica les paradetes escampades pels bells carrerons de la vila vella. Poc a poc i encara que només fos per unes hores, la fira va anar recuperant una certa normalitat. Així vam poder passejar-nos per les paradetes d’embotits, formatges, tavernes, artesania etc i copsar l’ambient.






Els gegants van romandre tancats fins que es va donar l’ordre. Llavors, passades les 12h, els anàrem plantant als peus de l’escola, al carrer les Rodes. Les colles participants foren Masllorenç, Santa Oliva, Sagrat cor de Tarragona, Pallaresos, la Selva del Camp, Nulles, la Riba, el Catllar, Montblanc, Colldejou, Mont-roig del Camp, Duesaigües, Móra d’Ebre, Carrilet de Reus, Borges Blanques, Vilanova d’Escornalbou, Llorenç del Penedès, l’Espluga de Francolí, Santuari de Misericòrdia de Reus i Alcover.






Els moments més màgics en aquesta trobada es viuen quan encalces l’Avinguda de Reus des del Portal del Carme fins el passeig de l’Estació. La gent s’arremolina a les voreres amb ganes de gresca i ballaruca.









Finalment, férem entrada a la plaça de Lluís Companys, on hi hagué la darrera plantada. Les colles foren presentades una a una. Es feu un ball per colla, s’entregà un recordatoris de la trobada als caps de cada colla i procedí a acomiadar la jornada amb un darrer ball conjunt amb tots els grallers tocant a l’uníson.










----- Fotos cedides per: Madalena, Enric i Iblama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs