dilluns, 1 d’octubre del 2018

ACTE DE RECORD AL REFERÈNDUM DE L’1 D’OCTUBRE 300918


A les 18h ens vam anar trobant a la plaça Sitjar. Arremolinats al voltant de la plaça, esperàrem el moment. Llavors l’urna, sota aplaudiments, va sortir al carrer. 





A l’Ajuntament es va penjar la pancarta ‘Republiquem’, mentre l’urna, que ens va permetre votar l’1-O, presidia l’acte. Ens vam fer la foto de família amb l’urna. Llavors es procedí a la lectura a l’emotiva carta de Jordi Cuixart escrita des de la presó. Acte seguit es donà lectura als 11 punts del manifest de l’Associació de Municipis per la independència.












La vesprada la vam acabar amb cant dels Segadors amb la pell de gallina.


Ja de nit pels carrers del poble es va fer una cassolada en record d’aquest dia, per reclamar la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i l’absolució absoluta de tots els represaliats.


D’aquella jornada històrica però mai oblidarem les imatges vexants mentre començàvem a votar de les càrregues policials sortint per la tele a diferents pobles de Catalunya. Ens van deixar astorats en aquell moment la violència utilitzada a Sant Julià de Ramis, el col·legi on havia de votar el president Puigdemont. Es van tancar diferents centres electorals però a casa nostra, tot i la multitud de boicots tècnics, es va anar poder votant. A la nostra mesa electoral, gràcies al cens universal, es va poder votar fins al darrer moment. Gràcies a Colldejou un munt de gent va poder exercir el seu dret a vot. Fins que la barbàrie  va venir ben a la vora de casa nostra. A la tarda però els nostres veïns de Mont-roig van ser atacats i gasejats vilment. Llavors es posà el punt i final a les votacions, en vistes que aquests bàrbars eren capaços de pujar al poble. Amb l’urna ben resguardada vàrem esperar amb una tensió increïble que pugessin al poble. Però no ho van fer!







Clicant damunt d'aquest enllaç pots reviure el Referèndum de l'1 d'Octubre a Colldejou.

Ni oblit, ni perdó! Mai oblidarem ni perdonarem el que passar aquell dia i a ben segur que molta gent recordarà per sempre el petit poblet de Colldejou, que gràcies al cens universal, va poder votar.

El nostre petit homenatge als que ho van fer possible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs