dissabte, 20 d’agost del 2016

FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ 2016

En una setmana altament variable en el seu començament, vam celebrar un nou sant Llorenç al poble. Tot va començar amb la penjada de la pancarta del llom del campanar de l’església; ben visible des de molts llocs del poble. Les colles amb les seves colorejades samarretes, el gegants, les gralles i els timbals van donar un to diferent a la vila, agafant tot el protagonisme en la 23ena Trobada de Gegants. Els seus balls, les seves danses i la seva música foren un regal per la gentada que presenciava l’espectacle a la plaça. En el moment en el que els Fumats  amb la Iaia, l’Oriola i l’Espantall prenien el protagonisme junt amb la ballada final, amb totes les figures voltant a l’uníson, foren dos dels moments de major adrenalina i emoció. Igualment el correfoc amb els diables de Pratdip i la Txaranga han estat dues de les fites folklòriques i culturals de la festa. Els diables omplint la nit de foc i la txaranga fent més planera la vesprada abans de la disco mòbil. Molts altres actes han donat color a la festa. Hi ha hagut sopars i menjades diverses com per exemple la truita de patates gegant gegant pensada per la primera nit o la fideuà establerta pel darrer diumenge abans de la Mare de Déu d’agost junt amb el bingo; amb sort ben repartida com sempre i l’actuació sorprenent de màgia. Entre mig, la canalla va gaudir amb pallassos, tallers  inflables, festes de l’escuma i activitats diverses.









Fotos: Iblama




Igualment, es va mantenir la jornada de partits de futbol diversos el dia 15, en aquesta ocasió a la pista, així com les Havaneres.També es va tancar el curset de natació, de nou amb el mestre Àngel, amb un èxit absolut. I es va pujar a la Mola per hissar una estelada com ja és tradició en els darrers anys.
A nivell musical vam poder gaudir de l’orquestra Pensilvania, Enigma i les diverses discos mòbils que es van projectar. Amb la novetat que en la del diumenge a dalt de l’escenari van ballar dos go-gos.
El dia del nostre patró sant Llorenç vam assistir a una sentida missa en el seu honor concelebrada i que va comptar amb la presència de diversos nois que són en un centre de rehabilitació de Cornudella, tot esperant una nova oportunitat en la vida. El testimoni d’un d’ells amb les drogues ens va posar la pell de gallina. Acabada la missa, traguérem en processó a sant Llorenç pels carrers del poble, junt amb la relíquia que d’ell es conserva, tot cantant els goig en honor seu. A la tarda, just en el començament del ball, el Centre Cultural va promoure una mega foto amb tota la gent del poble; un èxit amb més de 150 persones. I a ballar. A aprofitar el ball de tarda amb la Pensilvània, ja que a la nit un temporal de vent va fer que s’hagués de suspendre.


Fotos: AVA


Fins a sant Rafel!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs