dilluns, 22 d’agost del 2016

32ena TROBADA DE GEGANTS DE MÓRA D’EBRE 210816


A la fresqueta del vespre, sopant plegats a l’estació d’autobusos, un bon pa amb tomàquet i embotit amb galetes i moscatell, hem tancat aquesta 32ena trobada a Móra d’Ebre.


A dos quarts passats de sis, ens hem trobat en la plantada les colles participants, al carrer de les Comarques Catalanes, just després de l’emblemàtic pont de Móra. Hi hem acudit les colles següents: la d’Horta de sant Joan, la Selva del Camp, les Borges Blanques, Mont-roig, Marçà, l’institut Pere Mata i la del Japonès de Reus, Colldejou, Alcover, els Pirates de l’Ebre i la Colla de Móra d’Ebre.









El cercavila ha anat circulant pels carrers que envolten el Convent de les Mínimes fins que de nou hem tornat a la via principal amb el pont de teló de fons, on la gent en major nombre esperava el pas dels gegants. Des d’allà hem baixat fins a tocar ben a la vora de les aigües del riu Ebre. Allà, al passeig de l’Ebre, han presentat cada colla, que ens ha obsequiat amb una dansa representativa del seu repertori. La Madrona i el Joan, els Sirgadors, Berenguer i Galbor, els Barons d’Entença i el reietó -tots ells gegants de Móra-, han presidit les ballades. El darrer dels balls estava reservat per a ells. Amb els records entregats, amb el riu tenyint-se de daurat, tots els gegants han ocupat la part central de la placeta per oferir-nos una ballada conjunta final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs